Terminator: Genisys nu a reuşit să întreacă la box office Inside Out şi Jurassic World

de Cristina Grigore în 7 Iul 2015
Inside Out ocupă prima poziţie a clasamentului nord-american cu 29,7 milioane de dolari încasări

Sfârşitul de săptămână – marcat la americani de sărbătorirea Zilei Independenţei – a adus în cinematografe noul film Terminator şi continuarea „fierbinte” a lui Magic Mike. Ambele filme au avut scoruri dezamăgitoare în comparaţie cu bugetele de producţie şi nu au reuşit să detroneze liderii box office-ului din ultimele săptămâni.

Inside Out rămâne pe prima poziţie a clasamentului şi mai adaugă 29,7 milioane de dolari încasărilor internaţionale, ce au ajuns acum la 363,1 milioane, potrivit boxofficemojo.com. Jurassic World îşi adjudecă locul doi, cu 29,2 milioane strânse din vânzarea biletelor în acest week-end şi, cu cei 1,385 miliarde de dolari obţinuţi în toată lumea, întrece Avengers: Age of Ultron, pentru un loc cinci în topul producţiilor cinematografice cu cele mai bune încasări din toate timpurile. Cel mai probabil va ajunge în curând pe locul trei în acest clasament, întrecând performanţele lui Furious 7 (1,511 miliarde) şi The Avengers (1,518 miliarde).

Terminator: Genisys a intrat pe locul trei în topul sfârşitului de săptămână, cu încasări ce au depăşit cu puţin 28 de milioane de dolari. Producătorii se aşteptau însă ca filmul, ce a avut un buget de 155 de milioane de dolari, să atingă cel puţin 55 de milioane de dolari la debut. Pelicula nu a beneficiat nici de pe urma criticilor – are un scor de numai 27 de procente pe agregatul de film Rotten Tomatoes - astfel că, cel puţin pe teritoriul Statelor Unite, şansele de a deveni un hit cinematografic sunt mici. Genisys se va ridica însă suficient prin încasările internaţionale, ce însumează două treimi din totalul obţinut în toată lumea, de aproape 130 de milioane de dolari.

Locul patru în top i-a revenit lui Magic Mike XXL, cu doar 12,8 milioane de dolari la debut, faţă de cei 39,1 obţinuţi de filmul original. Cu un public format în foarte mare parte din femei (s-a întregistrat un număr de 96 de procente în Statele Unite), Magic Mike XXL ar fi trebuit să obţină la debut, în opinia realizatorilor, cel puţin dublul sumei încasate. Filmul are un scor Rotten Tomatoes de 63 de procente.

Exploreaza subiecte similare:

Terminator: Genisys, Inside Out, Jurassic World, Magic Mike XXL

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 7 iulie 2015 16:37
Au trecut doar cateva zile, sigur ca avea incasari frumoase per total.
Costirik pe 8 iulie 2015 02:03
Ma indoiesc...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells