Terminator: Dark Fate este departe de un debut în forță

de Cristina Grigore în 4 Nov 2019
Încasările de week-end ale peliculei indică un eșec la box office

Terminator: Dark Fate a debutat în acest week-end pe marile ecrane din Statele Unite cu 29 de milioane de dolari, scrie thewrap.com, o sumă ce a întrecut-o cu puțin pe cea obținută de Terminator: Genisys în primele zile ale lansării din 2015. Reboot-ul cu Arnold Schwarzenegger și Emilia Clarke, „mama dragonilor”, a fost însă un eșec la box office și se pare că Dark Fate va avea aceeași soartă.

Cu un buget de producție de aproximativ 185 milioane de dolari (mai mare decât al unor producții MCU), pelicula a strâns până acum, internațional, în jur de 102 milioane de dolari, astfel încât mai are destul până să poată fi considerată profitabilă. În ciuda comentariilor favorabile ale criticilor, publicul pare să nu mai fie la fel de atras de această franciză, iar dacă și aceasta se dovedește a fi o eșuată relansare/continuare, ar putea fi un indicator al faptului că a venit vremea să se renunțe la resuscitarea ei.

Ce a atras atenția la Dark Fate a fost revenirea pe marele ecran a Lindei Hamilton (Sarah Connor), alături de fostul Terminator, Schwarzenegger (dar și includerea pe lista producătorilor a lui James Cameron). Poziționat ca un sequel direct al aclamatului Terminator 2: Judgement Day, filmul părea să pornească din start cu un atu, însă debutul slab al acestuia nu este de bun augur, consideră analiștii, iar odată cu următoarele titluri anunțate pentru luna noiembrie (Doctor Sleep, Ford v Ferrari, Charlie's Angels, Frozen II, Knives Out și The Irishman), șansele de a-și ridica prea mult încasările peste suma alocată producției și promovării sunt destul de mici.

Exploreaza subiecte similare:

Terminator: Dark Fate, Terminator: Genisys, Terminator 2: Judgment Day, Doctor Sleep, The Grand Challenge: Le Mans '66, Charlie's Angels, Frozen II, Knives Out, The Irishman, Emilia Clarke, Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, James Cameron

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 4 noiembrie 2019 15:31
Citez din articol: ”...pelicula a strâns până acum, internațional, în jur de 102 milioane de dolari, astfel încât mai are destul până să poată fi considerată profitabilă”!?! Am ținut să dau acest citat deoarece este o afirmație total aiurea din moment ce filmul abia a fost lansat de câteva zile și deja a adunat mai bine de jumătate din bani cheltuiți. Deci este la mintea copilului că este doar o problemă de timp, una extrem de mică, până când filmul își va recupera banii ”cu vârf și îndesat”, după care va urca pe profit liniștit, iar producătorii nu doar că vor răsufla liniștiți, ci chiar se vor bucura. Nu sunt un fan înrăit al filmului, dar am pretenția ca un jurnalist care scrie în domeniu să aibă proprietatea cuvintelor pe care le folosește.
camaleonii pe 4 noiembrie 2019 23:42
Nici eu nu sunt fan Cristina (btw: daca mojo mai functioneaza corect Terminatorul a strans 94 de milioane international si nu 102), dar e destul de corect restul de articol. As tinde sa fac pariu cu oricine ca filmul nu sare de 300 de milioane global. Iar la un buget de 185 de milioane de dolari rezulta ce a scris Cristina in articol - esec la box office!
cavallioty pe 5 noiembrie 2019 18:51
la 185 mil buget,trebuie sa faca minim 400 mil ca sa nu fie pe rosu
ddman pe 4 noiembrie 2019 17:50
Aoleu, nu scriai tu, acum vreo 2 saptamani ca este cel mai bun film din serie postT2?!
spartacus pe 4 noiembrie 2019 19:11
Vorbesti prostii! E prima dată când îmi dau cu părerea despre filmul ăsta! Deschide mai atent ochii când citești ceva dak tot vrei să te dai rotund, ok?
ddman pe 5 noiembrie 2019 14:15
Bai baiatule daca tu esti prost si nu faci diferenta nu-i problema mea. Stii cum esti tu ? Unul striga hotu' si tu il intrebi de ce te face hot! Am replicat eu la comentariul tau sau am zis "spartacus" in comentariul meu ca sa tragi concluzia ca m-am adresat tie?! Si dupa ce ca ai inteles gresit ai mai raspuns si obraznic si tot tu esti tare in gura.
ishmael pe 5 noiembrie 2019 09:13
The Irishman il vor tine putin in cinema, probabil pana intr-o saptamana, si doar pt a intra in competitia Oscar. Netflix isi promoveaza mai mult filmele pe propria platforma
makomomo pe 6 noiembrie 2019 13:56
Terminator nseamna Arnold iat filmul o ridica pe Linda H in slavi plus fufele tinere ceea ce il pune in umbra pe Arnold.Gresit, faci Terminator, lasa-l pe Arnold in prim plan altfel...epic fail.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells