Tea Falco, noua muză a lui Bernardo Bertolucci

de Cinemagia în 30 Aug 2013
Poate fi urmărită în drama Eu şi tu, pe marile ecrane din 6 septembrie

Tea Falco este, după Eva Green (The Dreamers/Visătorii), noua muză a lui Bernardo Bertolucci, preşedintele juriului celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, festival ce a debutat acum două zile. Tea Falco poate fi urmărită în drama Eu şi tu, pe marile ecrane din 6 septembrie. Falco este actriţă şi artist vizual, o femeie carismatică cu parfumuri intense de peisaje siciliene. Aici lucrările ei.

Nu se încadreză în tiparul femeilor de Hollywood. Frumuseţea ei aparte, liberă şi aerisită oferă impresia unei firi boeme. Tea se descrie ca o persoană „nedefinită şi nedefinitivă”. Declară că „îi place să se joace, să iubească şi să viseze precum copiii şi animalele".

Pe când avea 13 ani, Tea a primit de la mama ei un aparat de fotografiat Zenit şi de atunci dorinţa de a folosi fotografia ca o cale de a urmări emoţiile lumii a rămas la fel de vie. Îi place să creadă că „sfidează moartea cu arta pentru că explorează lumea jucându-se cu aparatul de fotografiat”. Lucrările ei distrug lumea şi reconstruiesc realitatea. Sunt îmbrăcate în nonculori. De ce? Argumentul este simplu: numai această cale elimină excesul inutil şi conduce privitorul direct către esenţă. Arta sa face referire la o angoasă a distracţiei şi aduce într-o lumină ironică conflictul dintre elemente duale: organism-mediu înconjurător, minte- suflet. A câştigat unul dintre cele mai prestigioase premii pentru artă contemporană din Italia: premiul Basilo Cascella. Fotografiile ei au fost expuse în America, Grecia şi Italia. Sursa de inspiraţie pentru stilul său este observarea lumii prin obiectivul foto.

La 17 ani, Tea a început studiile în cinematografie, dar a trebuit să le abandoneze din motive personale. Abia după cinci ani îşi reia activitatea. A apărut în numeroase piese de teatru şi a jucat în două filme italiene. Deşi a avut parte de experienţe anterioare filmului „Eu şi Tu”, Tea Falco vrea ca acesta să fie considerat primul din cariera ei.

Maestrul Bertolucci şi-a găsit muza pentru ultimul său film încă de la prima întâlnire, când şi-a dat seama că personalitatea ei se potriveşte de minune cu rolul. Personajul Oliviei împrumută tot felul de trăsături din viața ei reală – pasiunea pentru fotografie, accentul catalan, nonconformismul, ba chiar și unele dintre replicile pe care i le-a dat regizorului în discuțiile lor preliminare. „Eu şi tu” este un film emoţionant despre relaţia dificilă între doi fraţi vitregi. Tea interpretează rolul Oliviei, artista dependentă de droguri care intră în viața fratelui său Lorenzo pe neașteptate. Lorenzo este tânăr inteligent, dar puţin introvertit. În loc să se ducă în excursie la munte, preferă să stea departe de toată lumea, ascunzându-se în subsolul casei. Liniştea îi este spulberată de Olivia, care caută la rândul ei să se izoleze de ceilalți și ajunge în același subsol. Legătura dintre cei doi osciliază pe alocuri de la o extremă la alta: se ceartă, se ajută, se urăsc (pentru că părinţii lor nu se înţeleg), se iubesc. Un amalgam de sentimente.

Începând cu 6 septembrie, „Eu şi tu” rulează la cinematografele din Bucureşti: MoviePlex Plaza România, Hollywood Multiplex ( Mall Vitan), Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf al Regizorului Român, iar din 13 septembrie la cinema Victoria din Cluj.

Exploreaza subiecte similare:

Io e te, Bernardo Bertolucci, Eva Green

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 3 septembrie 2013 19:43
S-ar putea sa ajunga departe, cum s-a mai intamplat cu actritele lui Bertolucci dupa ce reuseau prestatii mari in filme bune.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells