Tarantino aduce la Cannes un omagiu Spaghetti Western-ului

Filmul A Fistful of Dollars va avea proiecţia sâmbătă, pe 24 mai, după festivitatea de premiere

Quentin Tarantino va găzdui o proiecţie specială pentru A Fistful of Dollars, în care apar Clint Eastwood şi Gian Maria Volonte, la închiderea Festivalului de Film de la Cannes. Autodeclarându-se "super fan" al Spaghetti Western-ului, Quentin Tarantino va prezenta clasicul lui Sergio Leone, în cadrul unui eveniment special, după Gala de decernare a Premiului Palme d'Or.

Organizatorii susţin că proiecţia specială şi prezenţa lui Tarantino au rolul de a sărbători cea de-a 50-a aniversare de la naşterea Westernului Spaghetti, în 1964, anul în care Sergio Leone îşi regiza clasicul. Filmul va avea proiecţia sâmbătă, pe 24 mai, după festivitatea de premiere.

Tarantino, gazda ceremoniei, se descrie pe sine drept "un mare admirator" al lui Leone, discutând deschis întotdeauna despre cât de mult datorează propriile sale filme maeştrilor italieni ai genului western.

Restaurarea peliculei originale a filmului Pentru un pumn de dolari a fost realizată în cadrul Cineteca di Bologna şi Unidis Jolly Film (producătorul original şi distribuitorul filmului), cu implicarea a Hollywood Foreign Press Association şi a Martin Scorsese's Film Foundation. Lucrările au fost realizate cu ajutorul laboratorului de restaurare a filmelor Immagine Ritrovata.

Negativul original Techniscope a fost digitalizat prin imersiune şi apoi restaurat la rezoluţie 4K sub supravegherea directorului de imagine Ennio Guarneri, cel care a coordonat calibrarea digitală. O copie imprimată pe suport Technicolor a fost utilizată ca element vizual de reper.

Citește și

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 30 august 2015 20:39
Doamne, cred ca film mai potrivit pentru un asemenea eveniment nu se putea gasi!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells