Talentul este mai presus de rasă, crede Anthony Mackie. Actorul din Captain America nu consideră necesar ca regizorul lui Black Panther să fie de culoare

de Cristina Grigore în 26 Oct 2015
În rolul lui Falcon, Mackie va apărea anul viitor în Captain America: Civil War, unde îşi va face apariţia şi T'Challa (Black Panther), interpretat de Chadwick Boseman.

Interpretul lui Falcon din Captain America: The Winter Soldier si viitorul Captain America: Civil War, actorul Anthony Mackie, este unul dintre puţinii actori de la Hollywood care nu s-a aliat obsesiei legate de rasă. El a declarat într-un interviu anterior că decizia de a alege actori caucazieni în locul celor de culoare nu are nimic de-a face cu rasismul şi este mai degrabă o decizie benefică de business, legată de evoluţia pe piata internaţională.

Într-un interviu acordat recent thedailybeast.com, actorul a ţinut să sublinieze că nici pentru ecranizarea aventurilor eroului Marvel Black Panther nu este necesară angajarea unui regizor de culoare.

„Nu cred că asta este important. Ca regizor, treaba ta este să spui o poveste. Uite, nu au angajat un cal la cârma lui Seabiscuit! Nu cred că rasa unui regizor are de-a face cu talentul său de a spune o poveste. Cred că totul stă în abilitatea acestuia de a se identifica cu povestea şi de a o înfăţişa cât mai aproape de sursa originală. Eu cred că regizorii bărbaţi se pot ocupa foarte bine de producţii în care protagoniste sunt femei şi invers – două dintre cele mai grozave experienţe de lucru le-am avut când am avut la cârmă regizoare. Aşa că, nimic nu e bătut în cuie. Fie ca cel mai bun sau cea mai bună să câştige!”, a declarat Mackie.

Regizorii de culoare avuţi până acum în vizor de către producători au fost Ava DuVernay (Selma), F. Gary Gray (Straight Outta Compton). Cum aceştia au refuzat cârma lui Black Panther în favoarea altor proiecte, cel dorit acum în echipă este Ryan Coogler (Creed).

În rolul lui Falcon, Mackie va apărea anul viitor în Captain America: Civil War, unde îşi va face apariţia şi T'Challa (Black Panther), interpretat de Chadwick Boseman.

Exploreaza subiecte similare:

Anthony Mackie, actor, Black Panther

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 26 octombrie 2015 12:27
O declaratie de bun simt!
nicolae_ionel_valentin pe 28 octombrie 2015 09:59
Castiga bani online! Tocmai s-a lansat cel mai simplu sistem de obtinut venituri in timpul liber! Castiga bani online! Acum este momentul sa incepi! Castiga bani online si bucura-te de cea mai profitabila cariera! Noi te indrumam pas cu pas, cu atentie, iar tu castigi bani! Numai dupa ce te hotarasti cu seriozitate, cauta-ne la adresa de email: nick4067@gmail.com

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells