Taken 2, din nou primul în box-office-ul american

de Cristina Grigore în 16 Oct 2012
Taken 2, din nou primul în box-office-ul american

Cea de-a doua parte a aventurilor fostului agent CIA Bryan Mills s-a bucurat din plin de atenţia spectatorilor americani, care au menţinut filmul pe prima poziţie a box-office-ului pentru a doua săptămână la rând. Potrivit BoxOfficeMojo, Taken 2 a adăugat în acest sfârşit de săptămână încă 21,8 milioane de dolari celor 219 deja strânse în toată lumea, la un buget de doar 45 de milioane (pelicula are însă un tomatometru de doar 21 de procente).

Locul doi în top i-a revenit unei producţii considerate una dintre candidate la premiile Oscar, filmul lui Ben Affleck, Argo, care a strâns din vânzarea biletelor 19,4 milioane de dolari. Producţia a costat 44 de milioane şi este pe cale să devină profitabilă, iar criticii de film o „răsfaţă” cu cronici pozitive, ce i-au adus pe RottenTomatoes.com un scor de 94 de procente.

Pe trei intră Sinister, cu Ethan Hawke în rol principal şi 18 milioane de dolari încasări, fiind cel mai profitabil film al acestui week-end, la un buget de producţie de doar 3 milioane de dolari. Tomatometrul acestui thriller horror indică 63 de procente.

Alte două nou-intrări ale acestui sfârşit de săptămână sunt Here Comes the Boom, pe cinci, şi Seven Psychopaths, care a intrat abia pe locul nouă. În timp ce comedia lui Kevin James a obţinut 11,8 milioane de dolari încasări, favoritul festivalurilor de film de anul acesta, Seven Psychopaths (cu Colin Farrell, Sam Rockwell, Woody Harrelson şi Christopher Walken) s-a ales cu dezamăgitoarea sumă de 4,1 milioane.

Iată şi titlurile ce ocupă restul poziţiilor din top: Hotel Transylvania coboară pe patru (17,2 milioane de dolari), totalul încasărilor din toată lumea ajungând la 151 milioane de dolari – un succes pentru cei de la Sony Pictures, care au cheltuit cu producţia în jur de 85 de milioane de dolari.

Pe şase se află Pitch Perfect (9,2 milioane), urmat de Frankenweenie (7 milioane), Looper (6,2 milioane) şi The Perks of Being a Wallflower  2,1 milioane de dolari).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Razvan600 pe 16 octombrie 2012 10:25
Abia astept sa vad filmul "Taken 2".
alex_il_fenomeno pe 26 noiembrie 2012 17:57
se pare ca s-a mentinut bine peste Ocean.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells