Sunt o babă comunistă, pe ecrane

22 Aug 2013
Un nou rol de excepţie pentru apreciata Luminiţa Gheorghiu

Reputatul regizor Stere Gulea revine pe marile ecrane din 23 august odată cu lansarea în cinematografe a comediei Sunt o babă comunistă, care îi va aduce în rolurile principale pe Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea și Ana Ularu.

La aproape un sfert de secol de la capodopera cinematografică Moromeţii, regizorul Stere Gulea reia colaborarea cu directorul de imagine Vivi Dragan Vasile și actriţa Luminiţa Gheorghiu, cea care interpretează rolul principal din comedia Sunt o babă comunistă.

Povestea filmului Sunt o babă comunistă este o adaptare după bestseller-ul omonim scris de Dan Lungu. Cartea a înregistrat un real succes atât în ţară, cât și în străinătate, fiind tradusă în 10 limbi de circulaţie internaţională. Mai mult decât atât, în 2008 Dan Lungu a fost dublu nominalizat la prestigioasele premii Jean Monnet din Franta, devenind astfel primul român care a intrat pe lista scurtă a acestei competiţii.

Scenariul semnat de Lucian Dan Teodorovici şi Stere Gulea reproduce atmosfera din carte şi păstrează nota umoristică a romanului, dar, în același timp, îi conferă filmului unicitate și originalitate. Regizorul Stere Gulea declară că „desi aparent s-ar putea spune că nu s-a păstrat foarte mult din carte, la o analiză mai atentă, se poate constata că filmul redă cu fidelitate o mare parte a acţiunii din roman”.

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

O producţie MediaPro Pictures, Sunt o babă comunistă va fi lansat de MediaPro Distribution din 23 august, în cinematografele din toată ţara.

Exploreaza subiecte similare:

Sunt o babă comunistă, Luminiţa Gheorghiu, Stere Gulea, Marian Râlea, Ana Ularu

Alte știri din cinema

„Girls' Night Out” cu filmul Cincizeci de umbre descătușate, la Grand Cinema&More

Seara de distracție între prietene cuprinde o ofertă de nerefuzat

Ecranizarea benzilor desenate Spawn - mai violentă decât Deadpool şi Logan

Todd McFarlane, creatorul personajului şi regizorul noii adaptări, vrea să facă un film adresat 100% publicului major

Iată sinopsis-ul lui „Solo: A Star Wars Story”

Lansarea filmului a fost programată pentru 25 mai, însă ar putea fi mutată spre sfârşitul lui 2018

Seria „Rocky”. Un boxer român va fi fiul lui Ivan Drago (Dolph Lundgren) în Creed 2

Actorul care va fi oponentul lui Adonis Creed (Michael B. Jordan) este Florian "Big Nasty" Munteanu

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legiune pe 23 august 2013 00:18
Sigur, o sa il vad!
alex_il_fenomeno pe 28 august 2013 18:37
Il voi incerca, arata chiar tentant, mai ales ca vorbim de o comedie autohtona.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells