Studiu. Online streaming-ul nu va duce la desființarea sălilor de cinema

de Gloria Sauciuc în 18 Dec 2018
Netflix, HBO, Amazon, Hulu, iTunes, Disney+ nu vor lua clienții sălilor de cinema, se vede într-un studiu

Giganții streaming-ului nu vor schimba comportamentul de vizionare al spectatorilor, se vede într-un studiu realizat de EY și citat de publicația Variety. Studiul comandat de The National Association of Theater Owners și realizat în luna noiembrie a vizat 2500 de respondenți, din care 80% au văzut cel puțin un film la cinema în ultimul an.

Studiul infirmă temerea operatorilor de cinematografe că vor rămâne fără clienți și contrazice previziunile sumbre ale analiștilor box office-ului, care au semnalat lipsa de creștere a numărului de spectatori în cinematografe și au pus-o pe seama creșterii popularității conținutului oferit online. Datele furnizate de studiu indică faptul că cele două forme de divertisment sunt complementare, nu într-o relație de canibalizare.

„Contrar impresiei generale, nu există un război între streaming și cinematografe”.

Asociația Națională a Operatorilor de Cinematografe din SUA și-a arătat în ultima vreme dezaprobarea față de hotărârea Netflix de a nu da spre difuzare în cinematografe producțiile proprii, filme aclamate precum Roma sau Outlaw King fiind distribuite doar online. Gigantul streamingului a permis, totuși, unor filme să aibă câteva proiecții la cinema, simultan cu premiera online.

Studiul arată că respondenții care au fost la cinema de nouă sau mai multe ori în ultimul an au consumat mai mult conținut online decât cei care au mers la cinema o dată sau de două ori în ultimele 12 luni. Cei care au văzut nouă sau mai multe filme în sala de cinematograf au vizionat în medie 11 ore de filme prin online streaming pe săptămână, comparativ cu cei care au fost la cinema o dată sau de două ori în ultimul an și care au alocat streamingului, în medie, șapte ore pe săptmână.

„Mesajul este că nu există un război între streaming și cinematografe”, a spus Phil Contrino, directorul Departamentului de media și cercetare al The National Association of Theater Owners. „Oamenii care iubesc acest tip de conținut îl urmăresc pe toate platformele și fiecare platformă își are locul ei în mintea consumatorilor”.

De fapt, persoanele care ocolesc sălile de cinema tind și să evite multitudinea de seriale și filme furnizate de serviciile de streaming, mai arată studiul. Aproape jumătate din oamenii care au spus în cadrul studiului că nu au fost la cinema în ultimele 12 luni nici nu au urmărit conținut online. Doar 18% dintre cei care evită cinematografele au recurs la serviciile de streaming, în medie opt ore pe săptămână.

Studiul mai arată că nici adolescenții nu virează către conținut exclusiv online. Respondenții cu vârste între 13 și 17 ani au fost în ultimul an la 7,3 filme în multiplexuri și au consumat în medie 9,2 ore de filme online, cel mai mare numări dintre grupurile de vârstă. La consumatorii cu vârste cuprinse între 18 și 37 de ani media a fost de șase filme văzute la cinema în ultimele 12 luni, cea mai mică cifră dintre toate grupele de vârstă. În același timp, acești respondenți au urmărit în medie pe săptămână 8,6 ore de conținut oferit prin streaming, al treilea cel mai mare număr de ore raportat la toate celelalte grupe de vârstă.

Exploreaza subiecte similare:

roma, Outlaw King

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells