Străinul din visele tale e amuzant, sexy, inteligent

de Gloria Sauciuc în 29 Ian 2011
Străinul din visele tale e amuzant, sexy, inteligent

Weekend-ul începe cât se poate de bine: de când nu am mai văzut pe marele ecran atât de multe femei frumoase şi actori celebri adunaţi laolaltă pentru o poveste? E posibil în comedia You Will Meet A Tall Dark Stranger, în premieră acum la cinema.

Dacă vă întrebaţi cine este străinul înalt şi brunet de care vorbeşte titlul filmului, ei bine - trebuie să ştiţi că există două variante de răspuns; iar una e... macabră... V-aţi prins deja, însă lucrurile nu sunt sumbre nici măcar o secundă - doar suntem într-un film de Woody Allen, unde umorul negru, cinismul şi poantele ca de stand up comedy sunt la tot pasul.

În acest film unul dintre ploturi este similar cu cel din Whatever Works/Ce-o fi o fi... şi cu cel din alte vreo două-trei filme ale regizorului, sub aspectul relaţiilor între bărbaţi de vârsta a treia şi tinere super sexy. "E o sursă bună de râs, provocator, funny, dând situaţii bune", îşi motivază Allen scenariul, când un jurnalist l-a amendat la conferinţa canneză că revine asupra acestei teme.

În privinţa fetelor sexy din film, Allen nu se dezmite de supranumele "cineastul femeilor", şi ni le aduce pe frumoasele Naomi Watts, ca soţie ce-şi inhibă atracţia pentru şeful ei, plus Freida Pinto şi debutanta Lucy Punch - ca ispite. Astfel, tortul dulce amărui este frumos ornat; iar dacă l-am mai mâncat şi altă dată, tot nu ne săturăm de reţetă.

Actorii şi personajele din You Will Meet A Tall Dark Stranger sunt aleşi pe sprânceană. Cum a reuşit să aducă Allen aceste nume în distribuţie a povestit Josh Brolin, care recunoaşte că a fost sedus de mesajul pe care l-a primt de la regizor. Acesta i-a scris, modest, lui Brolin: "Mă ştii, eu sunt regizorul de la Melinda and Melinda, cu care ai colaborat în 2004"..., a povestit Brolin la conferinţa canneză, filmul lansându-se în 2010 la Festivalul de Film de la Cannes.

Revenind la casting, Antonio Banderas, ezitant, tânt şi absent - pe cât rolul o cere - este Greg, un galerist cu bani; Josh BROLIN - Roy, doctor fără licenţă de liberă practică, acum scriitor ratat, Anthony Hopkins - Alfie, bărbatul de vârsta a treia care se îndrăgosteşte de o tânără minora (Charmaine, jucată de Lucy Punch), Freida Pinto, muza lui Roy, Naomi WATTS (Sally, lucrează ca subalterna lui Greg, la galerie, de care este atras, deşi e căsătorită cu Roy) şi Gemma Jones (Helena, mama lui Sally, preocupată de aflarea viitorului ei şi pe cel al familiei, prin metode oculte. Prezicătoarea Cristal îi spune când e bine să face ceva şi când nu, în funcţie de poziţia astrelor, iar Helena ascultă cu sfinţenie. Magia e una din temele lui Allen, iluzionarea asupra vieţii prin preziceri căutat pozitive ale viitorului fiind unul dintre lucrurile care te pot face fericit. "O privire onestă asupra vieţii, nu aduce fericirea", e de părere Allen.

You Will Meet a Tall Dark Stranger nu mai are aspectul unui scheci de televiziune, precum Whatever Works, şi - în plus - continuă într-o formulă mai fericită umorul de calitate.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zgubi pe 29 ianuarie 2011 12:54
inca o comedie sugubeata marca Woody Allen cu protagonisti renumiti.
Gloria surprinde foarte bine etapele productiei.

Radu1711 pe 29 ianuarie 2011 12:55
sunt curios cum o sa fie
Anca pe 29 ianuarie 2011 15:09
In ciuda distributiei, filmul este slabut. Personal, am fost dezamagita. Insa stiti cum se , spune: de gustibus non disputandum est.
Krakatau pe 29 ianuarie 2011 17:35
Gusturile nu se discuta, dar asta nu inseamna ca nu poti face critica sau laudazio :P
legolas05 pe 29 ianuarie 2011 20:05
nu stiu daca ma duc sa il vad
georgia pe 30 ianuarie 2011 17:25
foarte slab... mi-am irosit timpul
sik54 pe 30 ianuarie 2011 23:12
Nu a fost pe masura asteptarilor,am mai vazut multe filme cu exact aceiasi tema,se schimba doar decorul si actorii.
regizorul pe 31 ianuarie 2011 00:24
un film slab pacat de actori buni
xerses pe 11 februarie 2011 14:07
si pe mine m-a dezamgit acest fil.O pleiada de actori buni pe o regie si un scenariu destul de slabute....
Rhaduu pe 12 februarie 2011 11:58
slab..
marria pe 12 februarie 2011 23:43
dap am vazut filmul ii dau nota mminus unu "-1" slab tampit o poveste slaba si prost ecranizata unde actorii se vede ca se straduie sa faca niste roluri mici..pacat de actori.
slab cel mai slab film vazut pana acum..ma asteptam la altceva...oricum woody allen nu se dezminte...filme slabe si cu un mesaj greu de perceput...cel putin pentru mine....

Gabi pe 21 februarie 2011 13:54
Stiti cum se spune gusturile nu se discuta dar.. se educa

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells