Steven Spielberg va face (şi el) un film despre capturarea lui Osama Bin Laden

de Cristina Grigore în 28 Aug 2012
Steven Spielberg va face (şi el) un film despre capturarea lui Osama Bin Laden

Zero Dark Thirty, filmul lui Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) despre prinderea şi executarea lui Osama Bin Laden, se pregăteşte de lansare spre sfârşitul acestui an. Producţia lui a fost una controversată,  deoarece Administraţia Obama a fost acuzată că ar fi dezvăluit informaţii secrete cineastei.

Conform publicaţiei NY Post, Steven Spielberg contraatacă cu un proiect axat tot pe capturarea şi omorârea liderului Al-Qaeda, considerat responsabil de actele de terorism împotriva Statelor Unite de la 11 septembrie 2001. Versiunea lui Spielberg promite să fie chiar mai controversată decât a lui Bigelow.

Filmul, ce urmează  a fi produs de studiourile Dreamworks, se va baza pe cartea lui Matt Bissonnette,  fost membru SEAL - forţele speciale de elită din cadrul Marinei Statelor Unite. Aceasta este intitulată  No Easy Way: The Firsthand  Account of the Mission That Killed Osama Bin Laden.

Bissonnette, care şi-a semnat cartea cu pseudonimul Mark Owen, a fost unul dintre primii oameni care au păşit în camera în care a fost găsit Bin Laden, ascuns într-o vilă de trei etaje din Abbottabad, Pakistan, şi a asistat la moartea lui.  Armata nu a fost însă de acord cu publicarea cărţii înainte de a o citi şi aproba, însă Bissonnette a refuzat să facă acest lucru, motiv pentru care ar putea fi chemat în instanţă.

No Easy Way va fi lansată pe 11 septembrie anul acesta, în plină campanie electorală americană. Cartea este scrisă la persoana întâi, iar numele tuturor membrilor SEAL menţionaţi în carte au fost schimbate pentru a le proteja identitatea.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zeno.marin pe 28 august 2012 11:59
:-p~~~ ~~ ~
Oare de ce imi produce greata stirea asta? Evident e o intrebare retorica....
Puteau sa nu secrete ei un asemenea film de propaganda, "culmea", taman in timpul campaniei electorale? Fi-le-ar campania de indoctrinare globala a naibii sa le fie! Indraznesc de pe acum sa pariez cu un optimism greu de justificat, ca filmul va avea incasari minime si se va "bucura" de o critica aspra (ma refer la critica independenta nu cea mituita pe cai politice). Ce mai incoace si incolo, e cat se poate de limpede ca oportunistul "feringian" Spielberg e pe cale sa produca un nou avorton monstruos degradant si de cel mai prost gust. Vizionare neplacuta!

darayawaus pe 28 august 2012 15:47
Zeno, mi-ai inseninat ziua. Ai dreptate, nu poate fi decat un film de propaganda, apreciat doar de americanii care mai pun "botul" la asemenea tampenii. Iar Spielberg e tatic in domeniu.
JohnnyAddams pe 28 august 2012 18:00
Ce filme de propaganda, apreciate numai de americani a mai facut Spielberg de este tatic in acest domeniu?
JohnnyAddams pe 28 august 2012 17:51
Spielberg va face "Lincoln", cel mai asteptat film al anului din punctul meu de vedere. Capodopera pura. In rest, acest film nu poate fi controversat deoarece scenariul este verificat de oamenii de la Casa Alba inainte de producere, asa s-a intamplat si cu "Zero Dark Thirty".
alex_il_fenomeno pe 9 septembrie 2012 12:16
un nou subiect pe care sar cei de la Hollywood ... bine macar ca e Spielberg :)
Pavel.F pe 10 septembrie 2012 16:37
sper sa faca un film bun

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells