Steven Spielberg și Netflix semnează o înțelegere care va schimba Hollywood-ul

de Marina Florea în 22 Iun 2021
Va produce cel puțin două filme pe an pentru Netflix, timp de un număr neprecizat de ani

Amblin Partners și Netflix au semnat un parteneriat, unul care va ajuta compania condusă de Steven Spielberg să producă numeroase noi lungmetraje în fiecare an, destinate firmelor de streaming, scrie Variety.

Înțelegerea oferă streamerului Netflix accesul la unul dintre cei mai faimoși regizori din lumea cinematografiei, într-un moment în care concurența pe streaming devine tot mai acerbă odată cu lansarea Disney Plus, HBO Max și a altor competitori.

În condițiile înțelegerii, Amblin va produce cel puțin două filme pe an pentru Netflix, timp de un număr neprecizat de ani. Se poate ca Spielberg însuși să semneze regia unora dintre filme. Netflix va oferi finanțare pentru unele producții.

Se pare totuși că următorul film al lui Spielberg nu va face parte dintre ele: este vorba de un proiect semi-autobiografic despre maturizare, cu Seth Rogen și Michelle Williams, care va fi produs sub egida Universal.

Filmele Netflix nu au asociate cerințe de gen sau de buget. Ele ar putea avea parte de premiere în salile de cinema, așa cum au avut și alte producții Netflix precum The Irishman sau Marriage Story. Însă abordarea va fi stabilită de la caz la caz.

CEO Netflix Ted Sarandos și Scott Stuber, coordonatorul filmelor originale la Netflix, care a mai lucrat îndeaproape cu Spielberg atunci când era director executiv la Universal, au jucat roluri cheie în cimentarea acestei înțelegeri ce va schimba fața Hollywoodului, mai notează publicația mai sus citată.

Exploreaza subiecte similare:

Steven Spielberg, The Irishman, Marriage Story

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells