Starurile de la Hollywood lasă omagii pentru Sidney Lumet

de Ştefan Dobroiu în 11 Apr 2011
Starurile de la Hollywood lasă omagii pentru Sidney Lumet

Regizorii şi actorii de la Hollywood îşi iau la revedere de la Sidney Lumet, reputatul regizor care s-a stins din viaţă sâmbătă, la vârsta de 86 de ani, în urma unei bătălii cu cancerul limfatic.

Martin Scorsese şi Woody Allen au fost printre primii care l-au omagiat pe Lumet, Scorsese comentând sfârşitul acestuia drept "sfârşitul unei ere". "În inimă, Lumet era un regizor al New York-ului şi viziunea noastră asupra oraşului a fost îmbunătăţită şi aprofundată cu filme clasice precum Serpico, Dog Day Afternoon şi, mai ales, remarcabilul Prince of the City", a adăugat Scorsese.

Cât despre Woody Allen, acesta a spus: "Sunt încontinuu uimit cât de multe filme extraordinare a avut în cariera sa prodigioasă şi câţi actori şi-au avut cele mai bune roluri în proiectele lui". "Ştiindu-l pe Sidney, va avea mai multă energie acum, când nu mai e printre noi, decât mulţi oameni încă în viaţă", a mai spus Allen.

Al Pacino, starul din Serpico şi Dog Day Afternoon, i-a invitat pe fanii regizorului să "aibă grijă de filmele pe care (acesta) le-a lăsat în urmă", în timp ce Phillip Seymour Hoffman, pe afişul lui Before the Devil Knows You're Dead (2007), ultimul film semnat de regizor, a declarat: "(Sidney Lumet era) un adevărat maestru care iubea regia şi lucrul cu actorii ca nimeni altul".

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Vorador pe 11 aprilie 2011 18:22
R.I.P. Este maestrul care a creat 12 Angry Men
alex_il_fenomeno pe 12 aprilie 2011 17:47
merita din plin ! a fost un mare regizor de film !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells