Staruri, staruri, staruri

de Ştefan Dobroiu in 4 Sep 2009
Staruri, staruri, staruri

Covorul roşu este atât de important la un festival de film, încât, iată, anul acesta la Veneţia sunt două! Celui tradiţional, din faţa Palazzo del Cinema, i s-a alăturat unul mai lăturalnic, în faţa sălii Darsena, unde au loc proiecţiile de gală ale filmelor din secţiunile paralele ale festivalului. O mulţime de curioşi se strânge pe covorul roşu cu atât mai din timp cu cât vedeta aşteptată este mai cunoscută: campionii la acest sport sunt George Clooney şi Brad Pitt, ei reuşind să atragă o mulţime de admiratoare încă de la primele ore ale după-amiezei, deşi premierele de gală au loc de la ora 19.

Iată mai jos câteva dintre cele mai interesante fotografii de pe covorul roşu sau de la şedinţele foto dinaintea conferinţelor de presă.

Francesca a avut aseară premiera de gală în sala Darsena şi a fost la fel de bine primit de către public ca şi la proiecţia pentru jurnalişti de ieri dimineaţă. Italienii au râs şi de această dată la comentariile românilor cu privire la "macaronari", iar regizorul Bobby Păunescu (centru) a fost însoţit pe covorul roşu de actriţa principală, Monica Bârlădeanu, de partenerul ei de ecran Dorian Boguţă (stânga) şi de celebrul scriitor britanic Salman Rushdie.

 

La un moment dat Monica Bârlădeanu a reuşit cumva să se desprindă de grup:

Gata cu românii, trecem la starurile internaţionale. Viggo Mortensen a făcut impresie pe covorul roşu cu un tricou pe care scria "Make art, not war". Chiar dacă alegerea vestimentară a lui Mortensen nu a fost la fel de apreciată ca rolul său din The Road (actorul are mari şanse să câştige Coppa Volpi), starul din trilogia Stăpânul inelelor a fost aplaudat călduros de jurnalişti. Alături de el se află fiul său din The Road, actorul australian Kodi Smit-McPhee.

Giuseppe Tornatore, Margaret Made şi Francesco Scianna au stat minute în şir pe covorul roşu pentru ca toţi fotografii să-i fotografieze după pofta inimii. Şi filmul lui Tornatore, Baaria, are şanse să câştige premii importante anul acesta.

Eva Mendes a întârziat câteva minute pe covorul roşu pentru a da autografe fanilor. A doua zi actriţa a fost aplaudată la conferinţa de presă a filmului Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans.

Toate filmele din festival trebuie văzute şi notate de juriul condus de Ang Lee. Actori şi regizori din lumea întreagă formează juriul principal al festivalului, cei şapte de mai jos fiind cei care vor anunţa pe 12 septembrie palmaresul acestei ediţii.

Manuela Velasco, puţin schimbată faţă de apariţia ei foarte apreciată din horror-ul Rec2.

Foto: La Biennale

Corespondenţă posibilă prin amabilitatea ICR Veneţia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mile grazie pe 4 septembrie 2009 20:35
frumoase poze, monica noastra e de un milion de ori mai frumoasa si glamouroasa decat uscata aia nesarata de eva mendes( arata ca o tzarancutza latino). o fi citit monica barladeanu "versetele satanice"?viggo mortensen arata extra, yummy.
"francesca" a fost contestat de mostenitoarea lui mussolini, putina reclama in plus, ca filmul e bun.

laurik93 pe 5 septembrie 2009 13:34
mile grazie:nu as numi-o "monica noastra" pe cineva care a declarat ca ea se crede italianca si ca nu mai vea sa se intoarca niciodata in romania la originiile ei.dupa parerea mea eva mendez e de 10 ori mai cu picioarele pe pamant decat monica care nici macar nu a ajuns o stea la hollywood.
mile grazie pe 5 septembrie 2009 15:29
@laurik, n-am auzit ca monica ar fi declarat asa ceva, ziarele mananca prostii, a jucat de curand parca intr-un serial romanesc"lombarzilor9' .nu cred ca nu vrea sa se intoarca in romania, filmul si rolul asta o demonstreaza, altfel n-ar fi acceptat sa joace in el, cumva confunzi personajul din film cu actrita?
eva mendes mi se pare urata si gata, e parerea mea, ma sperie cand rade, e oribila nemachiata, pe cand monica e o frumustete naturala, seamana cu mama ei perfect, parul, ochii, sprancenele.era vorba de frumusete nu de origini. mendes nu e cu nici un deget de la picior pe pamant, pur si simplu e un produs de maketing comercial american, apare in reviste lucioase, joaca si ea pe ici pe colo si gata. nu m-a impresionat in nici un rol.e o tipa comuna.sunt sute ca ea si mii.
mai putin patrioata esti tu care , ca sute de fete frustrate din romania i se pare ca "a noastra" nu e mai merituoasa decat altele. sa ne incurajam valorile, sau viitoarele valori. felicitari bobby, monica, cristi!

auguri pe 5 septembrie 2009 15:35
"stea la hollywood"? nu mai exista asa ceva de vreo 50 de ani! vedetele de acum sunt copii de bani gata.
B1TG0D pe 5 septembrie 2009 20:08
monica ....naturala........ LOLOLO

asta o fost buna

haide-a de pe 5 septembrie 2009 20:22
stim ca are silicoane si ne place asa cum e, majoritatea vedetelor alora de la hollywood au... dar ea era superbissima si inainte de implanturi. si asta e meseria lor, sa-si vanda imaginea, sa arate bine, ce-ai vrea sa arate pline de riduri ca saraca linda hamilton? si daca monica joaca bine, cu atat mai bine ca are decolteu generos.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells