Staruri care-şi râd de ele însele

de Ştefan Dobroiu în 15 Iul 2012
Staruri care-şi râd de ele însele

Ted se va dezlănţui vineri cu o serie de cameo-uri absolut hilare (poţi citi o cronică AICI), ceea ce ne-a făcut să ne gândim la alte staruri cu simţul umorului, care acceptă să se autoparodieze, uneori în moduri extrem de puţin flatante, în filme pentru marele ecran.

Cel mai recent exemplu este Dictatorul, cu Sacha Baron Cohen în rolul generalului Aladeen. Unele dintre gagurile puse la cale de Cohen cu echipa sa de scenarişti se învârt în jurul prostituţiei la nivel înalt, iar întrebarea este ce star ar accepta să facă sex în schimbul unei sume exorbitante de bani. În dormitorul lui Aladeen un întreg perete este ocupat de fotografii cu celebrităţi care au trecut prin patul dictatorului (printre exemple Lindsay Lohan, Halle Berry, Oprah Winfrey şi Arnold Schwarzenegger), dar cireaşa de pe tort nu-i nimeni alta decât Megan Fox, arătată cum primeşte un pumn de pietre preţioase după o oră fierbinte petrecută alături de habarnistul dictator. La finalul filmului ai o întâlnire şi cu Edward Norton, într-un moment şocant al unui film ce nu duce deloc lipsă de momente şocante.

Poate ai văzut Zombieland şi probabil l-ai apreciat şi pentru prima întâlnire consistentă cu Emma Stone (după debutul pe marele ecran în Superbad), dar şi pentru apariţia ultra-amuzantă a lui Bill Murray. Actorul apare în propriul rol şi are parte de un destin care cu siguranţă o să te facă să te chircheşti de surpriză. Bill Murray, fă Ghostbusters 3 cât mai poţi!

James Van Der Beek joacă o versiune trăsnită a lui însuşi în Don't Trust the B---- in Apartment 23, iar pe Neil Patrick Harris îl poţi vedea în comedia Harold and Kumar Go to the White Castle.

Dar nimeni nu poate convinge celebrităţile să râdă de ele însele mai mult ca Ricky Gervais. Dacă nu ai văzut încă Figuranţi/Extras, dă-i o şansă, căci este categoric unul dintre cele mai bune seriale ale ultimului deceniu. Povestea se învârte în jurul lui Andy şi al lui Maggie, doi actori care ar da orice să depăşească statutul de figuranţi. Din cauza prostiei, a competiţiei răutăcioase, a ghinioanelor şi-a meschinăriei, Andy intră într-o mulţime de belele pe platourile de filmare, unde are ocazia să întâlnească şi câteva nume foarte mari ale cinematografiei britanice. Episodul nostru favorit este cel cu Kate Winslet, care se plânge la un moment dat (pe atunci avea cinci nominalizări la Oscar şi nicio statuetă) că a acceptat rolul unei călugăriţe ce adăposteşte evrei în timpul Holocaustului numai pentru a fi pe placul membrilor Academiei şi a pune în sfârşit mâna pe un Oscar. Interesant este că într-un final tot pentru un rol în legătură cu Holocaustul, cel din The Reader, a luat Winslet Oscarul.

Printre victimele lui Gervais se mai numără Patrick Stewart (a cărui voce o să o auzi în Ted), Ben Stiller, Samuel L. Jackson, Orlando Bloom, David Bowie, Daniel Radcliffe sau Ian McKellen. Delicios e Radcliffe, care se autoironizează prefăcându-se disperat să-şi piardă virginitatea.

Ricky Gervais s-a luat de staruri nu doar la ultimele ediţii ale Globurilor de Aur, ci şi în noul său serial, care din păcate nu s-a bucurat de un succes la fel de mare ca Extras. E vorba de Life's Too Short, ale cărui episoade de început să bucură dă apariţii excelente din partea lui Liam Neeson, dar mai ales a lui Johnny Depp, care se "răzbună" pe Gervais pentru glumele extrem de răutăcioase făcute de acesta la Globurile de Aur despre filmul său, Turistul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 15 iulie 2012 20:53
Eu nu inteleg de ce il tot considerati pe mascariciul de Sacha Baron Cohen un star
CosminHorrorMaster pe 15 iulie 2012 20:54
Eu il consider.
mtraianc pe 22 septembrie 2012 22:43
un actor mediocru
RazvanRms pe 16 iulie 2012 04:43
Si eu.
alin.cristian pe 19 iulie 2012 18:28
Impartasesc parerea lui Ady;)
alex_il_fenomeno pe 3 august 2012 11:47
poate pentru Megan sa urmaresc Dictatorul , dar numai atat ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells