Star Wars: Trezirea Forţei, patru recorduri de bătut în următoarele zile

de Ştefan Dobroiu în 18 Dec 2015
"Este ceva nemaivăzut", "De îndată ce anunţăm o proiecţie, biletele se epuizează cât ai clipi", spun distribuitorii din SUA

Star Wars: Trezirea Forţei a încasat între 50 şi 55 de milioane de dolari din proiecţiile de joi seara, întrecând astfel recordul de 43 de milioane de dolari deţinut din 2011 de Harry Potter and the Deathly Hollows: Part 2, anunţă Deadline. În această dimineaţă, Trezirea Forţei ar putea bate recordul de încasări pentru o singură noapte, deţinut tot de ultimul film din seria Harry Potter, cu 91 de milioane de dolari.

Un alt record foarte râvnit la Hollywood este cel privind cea mai scurtă perioadă necesară pentru a depăşi pragul de 100 de milioane de dolari. Având în vedere debutul său pe marile ecrane din SUA, Trezirea Forţei are toate şansele să atingă cel mai rapid această sumă.

Pentru primul weekend, Trezirea Forţei trebuie să depăşească onorantul debut al lui Jurassic World, care câştiga în vara acestui an 208,9 milioane de dolari în primele trei zile de proiecţii, bătând recordul deţinut de The Avengers, cu 207,4 milioane.

Motivul pentru care Trezirea Forţei ar putea bate aceste recorduri este faptul că cinematografele din SUA au libertatea de a proiecta un film încontinuu. "Este ceva nemaivăzut", a declarat un distribuitor american pentru Deadline. "De îndată ce anunţăm o proiecţie, biletele se epuizează cât ai clipi", a comentat un altul.

Ai văzut filmul? Cum ţi s-a părut?

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, Jurassic World, The Avengers

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
0ctavian pe 18 decembrie 2015 15:30
Cosmin. Ai vazut filmul si ai ceva de spus relevant si fara spoilere? te rog, chiar vreau citesc parerea inclusiv a ta.
Altfel nu vad rostul comentariilor tale peste tot spunand doar cat de proaste sunt filmele si implicit cei care se uita la filme.
Comentariile tale nu isi au rostul. Nu contribui cu nimic bun la nimic aici.
Doar spamezi articole pana cand moderatorii nu mai au rabdare. Si au multe din cate vad.

giulaveka pe 19 decembrie 2015 08:22
a zis pe toate posturile tv ca a inceput "isteria Star Wars" Din ce stiu eu Star Wars e unul din putinele filme SF care i-au placut li Cosmin , cel putin primele parti.Si nu vad unde a zis ca filmul e prost , sau macar vreun comentariu de-al tau la obiect, cu rost, cat despre spamat , este exact ceea ce faci tu , te legi de lume , fara sa au vreo idee de-a ta despre vreun subiect
unkn0wn pe 18 decembrie 2015 15:47
Am vazut recent un calcul facut de un economist si din cate se pare SW:Force Awakens va deveni cel mai profitabil film din istorie, dupa calcule cica ar face pe viitor pana la 9 mld. dolari in total, inclusiv din vanzarile de figurine si ce mai au ei pe acolo.
cosmin742000 pe 18 decembrie 2015 17:46
Sunt unii , sa le zicem forme de viata , care ma acuza pe mine ca nu contribui cu nimic la acest site.Unii care doar latra asa in pustiu , chiar fara nicio contributie , in afara de venalitatile expulzate prin intermediul tastelor (sa nu zic prin orificiul buco-anal) Ei chiar nu au contribuit niciodata cu nimic , eu macar tot am contribuit cu 269 de sinopsisuri aprobate si alte cateva sute naiba stie de ce respinse plus 7133 de poze cu alte vreo 200000 tot naiba stie dc respinse .Nu am cerut nimic i schimbul acestor contributii (as fi putut cere 4 DVD -uri dar ce mai inseamnainca 4 pe langa cele 10603 filme pe care le am
0ctavian pe 18 decembrie 2015 18:38
si adauga la cotributia ta si BAN-uri in trecut. oare de ce?
Alex.M pe 26 decembrie 2015 22:02
cosmin742000, pozele care au fost respinse, au fost respinse din cauza calitatii nesatisfacatoare. Pe de alta parte, volumul contributiei unui utilizator prin sistem wiki nu il indreptateste sa aiba un limbaj mai colorat sau mai provocator.
danny987 pe 19 decembrie 2015 19:05
Ma asteptam sa fie mai bun filmul..
spartacus pe 20 decembrie 2015 09:17
Succesul SW 7 se datorează în mare parte așteptării prelungite care a trecut de la ultimul film din serie realizat in 2005. La aceasta se adaugă si faptul că filmul are ff multi fani, asa cum nu se pot lăuda alte pelicule. Dar primul motiv rămân cel legat de așteptarea/nerăbdarea de a vedea un film făcut de altcineva decât ”părintele” SW, Geoge Lucas. Părerea mea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells