Star Wars: The Last Jedi, retras de pe majoritatea ecranelor din China

de Gloria Sauciuc în 14 Ian 2018
Principala piață pentru filmele americane după SUA nu a fost atrasă de „Ultimii Jedi”

Star Wars: The Last Hedi a avut o perioadă dificilă pe marile ecrane. Astăzi, la o lună de la lansare, și după 1,2 miliarde încasări la nivel global, aproape 579 de milioane din acestea au venit din încasările pe piața americană. Totuși, filmul nu s-a bucurat peste tot de același succes: în China a avut un start slab la începutul lunii, iar acum filmul dispare de pe 92% din marile ecrane ale Chinei.

La data premierei în China, Star Wars: The Last Jedi s-a lansat pe 34,5% dintre sălile din țară, dar acum Forbes anunță că numărul cinematografelor în care mai rulează filmul a scăzut la 2,5%, ceea ce este foarte mult.

În timp ce Jumanji: Welcome to the Jungle și unele filme locale au oferit ceva concurență pentru The Last Jedi, un fapt adevărat este că în anumite zone, blockbusterul pur și simplu nu a fost un câștigător. Acesta a luat abia 27 de milioane în primul weekend, adăugând la ei abia 7 milioane în cursul săptămânii, un total insignifiant de 34,2 milioane de dolari, scrie presa internațională.

Pentru comparație, Ex-Files 3, o comedie romantică cu buget mic, a reușit 87 de milioane de dolari în cel de-al doilea weekend. Filmul Disney/Pixar Coco, la rândul lui, s-a descurcat bine pe piața din China.

Din fericire pentru Star Wars: The Last Jedi, filmul s-a consacrat deja ca un succes la critică și comercial pe plan global. Așa cum am menționat mai devreme, filmul a depășit pragul de 1 miliard de dolari, și - înainte ca 2017 să se fi încheiat - filmul s-a clasat ca fiind cel de-al treilea ca încasări, urmând numai după Beauty and the Beast (tot producție Disney), aflat pe locul 1, și după The Fate of the Furious, pe locul 2.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: The Last Jedi, Beauty and the Beast, Jumanji: Welcome to the Jungle

Alte știri din cinema

Ce se întâmplă cu filmul Uncharted, ce-l va avea ca protagonist pe Tom Holland

Pelicula inspirată din seria de jocuri video Uncharted a fost anunţată încă din 2010

Shia LaBeouf, plin de tatuaje în prima imagine din The Tax Collector

Filmul este regizat de David Ayer (Suicide Squad), alături de care actorul a mai lucrat în 2014, la Fury

Copacul vrajbei noastre obține Trofeul Anonimul 2018

Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul va debuta vineri, 31 august, la ARCUB și Muzeul Țăranului Român din București

Balcanii văzuți din spațiu, la Divan Film Festival

„Ederlezi Rising” (regia Lazar Bodroza, 2018), un SF sârbesc aflat la mijlocul distanței dintre iconicele „Solaris” și „Blade Runner”, în program

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells