Spock din Star Trek s-a stins

de Gloria Sauciuc în 28 Feb 2015
Actorul, cu ochi sfredelitori şi cu privire aspră, era adesea alegerea firească pentru roluri de pistolari, eroi negativi şi de persoane cu autoritate

Leonard Nimoy, omul care l-a făcut celebru pe personajul Spock, a murit vineri la vârsta de 83 de ani, anunță presa internațională, după ce s-a remarcat în istoria televiziunii drept una dintre cele mai memorabile prezenţe.

Nimoy, actor, cântăreţ, fotograf, poet şi voce de televiziune, a fost mai mult decât Mr. Spock din Star Trek. Actorul, cu ochi sfredelitori şi cu privire aspră, era adesea alegerea firească pentru roluri de pistolari, eroi negativi şi de persoane cu autoritate.

Spitalizat la mijlocul lui februarie pentru dureri puternice în piept, cauzate de o boală pulmonară cronică, Nimoy obişnuia să atribuie această problemă de sănătate obiceiului de a fuma, la care renunţase de zeci de ani.

Născut la Boston în 1931, Nimoy a fost copilul unei familii de imigranţi ucrainieni. Încurajat de către bunicul său, a început să joace într-un teatru de amatori la 8 ani. El a intrat în rolul lui Spock în 1965, la vârsta de 34 de ani, moment în care era deja actor profesionist de 15 ani.

Ceea ce ar fi trebuit să fi fost rolul de debut al lui Nimoy a venit în 1952 cu filmul Kid Monk Baroni, în care juca rolul titular - cel al unui tânăr boxer. Filmul, totuşi, a fost un eşec, iar Nimoy se întorcea anul următor la Boston, luând acolo lecţii de actorie. Anul următor, făcea un stagiu militar de un an. După aceea, timp de zece ani, Nimoy a avut roluri minore în seriale TV precum Dragnet, Sea Hunt, Colt 45, M Squad, Bonanza, Wagon Train, Gunsmoke, Perry Mason, Incoruptibilii, Get Smart şi Doctor Kildare.

Totuşi, Nimoy avea în acelaşi timp ceva extraterestru în el, şi asta îl plasa în roluri de SF de categoria B, în filme ale anilor '50 precum Them!, Brain Eaters, Zombies of the Stratosphere precum şi serialele TV The Twilight Zone şi The Outer Limits. Apoi a urmat Star Trek, creat de către Gene Roddenberry drept un „vehicul către stele”. Iar rolul lui Spock părea să fie acela pentru care Nimoy se pregătise timp de o viaţă întreagă.

În revista Starlog, autorul SF Isaac Asimov compara „tinerele care strigă după Spock” cu „Beatlemania”. Totuşi, Nimoy a fost mai mult decât Spock, chiar şi după 1966. El era Paris din Misiune Imposibilă. El a fost un poet publicat. Şi un bariton destul de înfipt, cu cinci albume la activ.

Exploreaza subiecte similare:

Star Trek, Star Trek The Original Series, Leonard Nimoy

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
CPU pe 28 februarie 2015 10:37
#LLAP
XShadowX pe 28 februarie 2015 17:07
R.I.P. -- Dumnezeu sa il odihneasca in pace , a fost un mare actor si acel rol l-a consacrat , a fost unul din personajele mele favorite din Star Trek ...
xerses pe 28 februarie 2015 20:19
Odihneasca-se in pace!
flower26free pe 1 martie 2015 20:19
rip

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells