Spider-Man: Into the Spider-Verse, cu un protagonist ce trăiește printre alți supereroi din benzile desenate

de Cinemagia în 13 Dec 2018
„Filmul explorează experienţele supereroului dintr-un unghi nou, abordând în acelaşi timp şi teme universale cum ar fi maturizarea, trecerea la acţiune, sau găsirea unui scop în viaţă”, au declarat Phil Lord și Christopher Miller

Spider-Man: Into the Spider-Verse/Omul-Păianjen: În lumea păianjenului, cu premiera pe marile noastre ecrane pe 28 decembrie, ne prezintă o nouă viziune asupra super-eroului Marvel, care a fost creat de Stan Lee şi Steve Ditko în 1962. Cu o distribuţie nouă şi o viziune revoluţionară, filmul nu seamănă cu niciuna dintre variantele anterioare care îl punea în centrul atenţiei pe îndrăgitul personaj.

Phil Lord şi Christopher Miller, talentaţii creatori ai filmului premiat cu BAFTA şi Annie The Lego Movie şi ai filmului 21 Jump Street, şi-au unit puterile creatoare pentru a realiza o nouă versiune a universului Spider-Man, cu un stil vizual revoluţionar. Omul-păianjen: În lumea păianjenului ni-l prezintă pe adolescentul Miles Morales, din Brooklyn, în rolul principal, ca o dovadă a posibilităţilor nelimitate pe care le are universul Spider-Man, în care oricine ar putea să poarte vestita mască.

Inspirat de personajele din cartea de benzi desenate a scriitorului Brian Michael Bendis şi a artistului plastic Sara Pichelli, din 2011, filmul se axează pe aventurile unui adolescent afro-latino-american din Brooklyn, Miles Morales, care încearcă să se integreze într-o şcoală privată din Manhattan.

Tatăl lui Miles este un ofiţer de poliţie ca la carte, iar mama sa este o asistentă medicală extrem de devotată meseriei sale. Amândoi sunt nişte părinţi iubitori , mândri de realizările fiului lor, dorind să-l vadă integrat în şcoala pentru copii supradotaţi, unde l-au  înscris. Totuşi, acomodarea pentru noua şcoală pare a fi destul de grea pentru Miles, care ar prefera mai degrabă să petreacă timp cu prietenii săi din vecini, sau să-l viziteze pe unchiul Aaron, care-l încurajează în pasiunea sa pentru graffiti. Deşi Miles îl idolatrizează pe Aaron, unchiul său fermecător este o persoană complexă, care a cam avut probleme cu legea în trecut.

Una dintre temele principale ale povestirii este aceea că noi toţi avem puteri ieşite din comun...

Viaţa lui Miles devine şi mai complicată atunci când este muşcat de un păianjen radioactiv, care-l face să dobândească abilităţi şi trăsături supranaturale, cum ar fi  veninul, camuflajul natural, gelul adeziv, auzul extrem de fin, simţurile de păianjen şi multe altele. Între timp, Kingpin, geniul răului, mafiotul oraşului,  şi-a construit un accelerator nuclear ultrasecret, care reuşeşte să deschidă un portal către alte universuri, aducând în lumea lui Miles o serie de alte versiuni ale lui Spider-Man (inclusiv pe cea a lui Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham şi Peni Parker).

Ajutat de personaje familiare cum ar fi Peter Parker, Spider-Gwen şi războinica mătuşă  May, sau noile personaje Spider-Ham, Spider-Man Noir şi Peni Parker,  Miles învaţă să accepte provocările şi responsabilităţile de a fi un super-erou adevărat. El îşi dă seama că oricine îşi poate pune masca de erou şi poate lupta pentru ceea ce e cinstit şi corect.

Vocile personajelor aparţin lui Shameik Moore în rolul lui Miles Morales, Jake Johnson în cel al lui Peter Parker, Hailee Steinfeld în rolul lui Spider-Gwen, Mahershala Ali în rolul unchiului  Aaron, Brian Tyree Henry în rolul tatălui lui Miles, Jefferson, Lily Tomlin în rolul mătuşii May, Luna Lauren Velez în rolul mamei Rio, John Mulaney în rolul lui Spider-Ham, Kimiko Glenn în rolul lui Peni Parker, Nicolas Cage în rolul lui Spider-Man Noir, Kathryn Hahn şi Liev Schreiber în rolul lui Kingpin. 

Cei care şi-au adus contribuţiile lor creatoare pentru realizarea acestui film sunt  nimeni alţii decât renumiţii Phil Lord şi Christopher Miller, cei care au regizat îndrăgitul film de animaţie al Sony Pictures Animation Cloudy with a Chance of Meatballs, filmele  Jump Street 21 şi 22 şi  filmul premiat cu BAFTA şi Annie-Award The LEGO Movie.

Lord, care a colaborat la redactarea scenariului alături de regizorul Rodney Rothman, susţine că pe el l-a atras cel mai mult personajul Miles Morales.

„Miles era cel mai fascinant personaj din universul Marvel.  Chiar în perioada aceea ne-am dus la o retrospectivă a lui Jeff Koons, la New York — şi vrei nu vrei, toată arta lui este despre lucrările altora. Asta ne-a făcut să ne gândim cum ar arăta o versiune post-modernistă a lui Spider-Man. Aşa că am început să înclinăm spre ideea unui super-erou diferit, care trăia într-un univers plin de alte personaje din benzile desenate. Ideea de a explora mai multe universuri şi de a le popula cu diferitele versiuni ale personajului Spider-Man ne-a deschis o întreagă lume de posibilităţi.”

Producătorii au accentuat totuşi faptul că în această versiune foarte originală, ar trebui menţinută tema centrală a lui Spider-Man. „Unul dintre cele mai importante motive pentru care am fost atraşi către acest proiect era faptul că  Miles era un alt fel de super-erou,” susţine  producătorul Christopher Miller.  Ceea ce e grozav la Spidey este faptul că el zboară de la o clădire la alta, iar tu te gândeşti, ‘Hei, dar aş putea fi chiar eu sub masca lui!”. El adaugă: „Într-un fel, esenţa povestirii este maturizarea lui Miles, dar el vrea să-şi spună povestea într-un mod complet nou şi neconvenţional. Vroiam să punem pe altcineva sub masca lui Spider-Man. Una dintre temele principale ale povestirii este aceea că noi toţi avem puteri ieşite din comun şi toţi trebuie să facem faţă responsabilităţilor care ne revin, indiferent de cine suntem şi unde ne-am născut...” 

Exploreaza subiecte similare:

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells