Sony Pictures Classic, şanse la Oscarul pentru film străin cu The Notebook

de Cristina Grigore în 5 Ian 2014
Divizia pentru filme de artă şi independente a Sony a achiziţionat drepturile de distribuţie ale aclamatului film unguresc

The Wrap.com notează iniţiativa recentă a celor de la Sony Pictures Classics, divizia pentru filme independente şi de artă a Sony Pictures Entertainment, de a achiziţiona drepturile de producţie pentru America de Nord ale The Notebook, un film unguresc extrem de apreciat anul trecut la festivalurile de film internaţionale.

SPC se menţine astfel pe lista distribuitorilor unor producţii de Oscarfilmele achiziţionate în ultimii ani (The Secret In Their Eyes, al Argentinei, In a Better World, al Danemarcei, A Separation, al Iranului şi Amour, al Austriei) au luat acasă statueta pentru film străin – The Notebook având şansa de a se plasa, după vizionarea la care vor participa membrii Academiei săptămâna viitoare, pe lista celor cinci titluri ce vor concura pentru obţinerea prestigioasei statuete.

Propunerile din 2013 ale Iranului (The Past) şi ale Arabiei Saudite (Wadjda), deşi apreciate de critici, nu au intrat pe lista scurtă a participatelor la Oscar sub egida Sony Pictures Classics.

The Notebook (A Nagy Fuzet), bazat pe romanul cu acelaşi nume al lui Agota Kristof, are în centru doi fraţi gemeni de 13 ani, ce locuiesc în Ungaria la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial. Părinţii i-au abandonat, lăsându-i în grija unei bunici crude şi neînţelegătoare ce locuieşte într-un oraş aflat la graniţa ţării. Înconjuraţi de adulţi de morală îndoielnică şi trăind sub ameninţarea războiului, cei doi hotărăsc că singura lor şansă de supravieţuire în aceste timpuri dure şi periculoase este aceea de a se baza exclusiv unul pe celălalt.

Exploreaza subiecte similare:

The Secret in Their Eyes, In a Better World, A Separation, Amour, Le passé, Wadjda, A nagy füzet

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 15 februarie 2014 13:43
A ajuns la Oscar, cu siguranta se va bucura de mai multa atentie in viitorul apropiat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells