Simon’s Cat, una din cele mai cunoscute feline din lume, la Comedy Central

de Cinemagia în 14 Dec 2017
Premiera serialului Simon’s Cat are loc pe 18 decembrie

După ce a cucerit internetul, presa britanică, lumea editorială internațională, publicul amator de animații Walt Disney și fanii serialului Sesame Street, VIP-ul felin Simon’s Cat ajunge pe micile ecrane din România, în exclusivitate la Comedy Central, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Începând din 18 decembrie, canalul TV va difuza 49 de episoade din povestea VIP-ului felin împărțite în șase grupuri structurate în funcție de sezon, un grup însemnând o perioadă de difuzare de două luni. Un episod durează între unul și trei minute.

Un deceniu de celebritate

Simon’s Cat împlinește 10 ani în martie 2018. Creată pornind de la „prototipul” Hugh – motanul negru al animatorului britanic Simon Tofield, posesor de patru pisici, celebra felină a captivat publicul în efortul ei de a-și domestici stăpânul, utilizând tehnici din ce în ce mai manipulatoare și mai dure pentru a obține hrană. Proprietarul îndură răutățile pisicii cu stoicism, fără a putea ține piept șarmului exercitat de felină. Încăpățânată și neîndemânatică, Simon’s Cat face eforturi extraordinare pentru a-și completa meniul cu păsări, șoareci și pești, însă mare parte din umorul desenelor animate vine din modul în care mâța eșuează în acest demers.

Toate zgomotele și sunetele auzite în episoade sunt interpretate de Simon Tofield. Pentru a crea o singură secundă dintr-o animație Simon’s Cat e nevoie de între 12 și 25 de desene, aceasta fiind făcută cu ajutorul software-ului  Adobe Flash sau TV Paint. Ca atare, realizarea  unui episod poate dura de la 10 la 14 săptămâni, în funcție de lungime, numărul de personaje și complexitate, potrivit FAQ de pe site-ul oficial al celebrei feline.

Din 2008 până în prezent, cariera pisicii a trecut prin faima internautică până la publicarea desenelor într-o carte și până la confruntarea cu cititorii Daily Mirror (din 2011 până în 2013, ziarul a publicat regulat desene cu Simon’s Cat). Totodată, studiourile Walt Disney au creat scurtmetraje cu pisica, iar în iulie 2016 s-a făcut chiar un parteneriat temporar între serialele Simon’s Cat și Sesame Street. Sursa de inspirație a aventurilor felinei o constituie în continuare cărțile lui Simon Tofield, bazate pe experiențele lui cu pisicile pe care le deține, doar că acum în spatele celebrei Simon's Cat se află o întreagă echipă de animatori.

 

 

 

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells