„Sieranevada” și „Câini”, câte șase trofee Gopo fiecare

de Cinemagia în 22 Mar 2017
„4:15 P.M. Sfârșitul lumii”, cel mai bun scurtmetraj

Peste 900 de invitați au participat aseară, în Sala Mare a Teatrului Național București „Ion Luca Caragiale”, la cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Gopo.

Sieranevada”, filmul cu cele mai multe nominalizări, și-a adjudecat șase statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” (Cristi Puiu), premiu oferit de Banca Transilvania, „Cel mai bun scenariu” (Cristi Puiu), „Cea mai bună actriță în rol principal”, premiu oferit de Aqua Carpatica (Dana Dogaru), „Cea mai bună actriță în rol secundar” (Ana Ciontea) și „Cel mai bun montaj” (Letiția Ștefănescu, Ciprian Cimpoi).

Șase trofee Gopo a câștigat și „Câini”, filmul regizat de Bogdan Mirică: „Premiul pentru cel mai bun film de debut”, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal”, premiu oferit de Audi România, (Gheorghe Visu), „Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar” (Vlad Ivanov), „Premiul pentru cea mai bună imagine” (Andrei Butică), „Premiul pentru cea mai bună muzică originală” (Codrin Lazăr, Sorin Romanescu), „Premiul pentru cel mai bun sunet” (Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette).

Un trofeu Gopo pentru „Cea mai bună imagine”, acordat lui Marius Panduru, a fost adjudecat și de pelicula „Inimi cicatrizate”. Filmul lui Radu Jude a mai câștigat alte trei statuete la categoriile: „Cele mai bune decoruri” (Cristian Niculescu), „Cele mai bune costume” (Dana Păpăruz) și „Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură”, premiu oferit de MAC Cosmetics România (Bianca Boeroiu și Domnica Bodogan).

„Doar o răsuflare”, filmul regizat de Monica Lăzurean-Gorgan, a câștigat trofeul pentru „Cel mai bun documentar” iar premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj” a fost câșțigat de „4:15 PM Sfârșitul Lumii” (regia Cătălin Rotaru, Carmen Virginia Șarga).

Trofeul „Tânără Speranță” a fost câștigat de producătoarea filmului „Ilegitim”, Anamaria Antoci.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către „Fiul lui Saul”/ „Saul Fia”, distribuit în România de Transilvania Film.

 Evenimentul a fost transmis în direct pe TVR 2, TVR 3, TVR HD dar și la Radio România Cultural.

Momente memorabile, atât pe covorul roşu, cât şi în cadrul Galei, au fost prilejuite de câştigătorii Premiilor Gopo pentru Întreaga Activitate (Valentin Uritescu) dar și Întreaga Carieră oferit de Primăria Municipiului București prin Creart (Ion Dichiseanu). Un premiu special i-a fost oferit și pirotehnistului Constantin Petre.

Premiul publicului oferit de Carrefour România, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box office în 2016, a fost împărțit de lungmetrajele: „#Selfie 69” (regia Cristina Iacob) și „Două lozuri” (regia Paul Negoescu).

Gala Premiilor Gopo 2017 – ediția a 11-a a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și Babel Communications.

Exploreaza subiecte similare:

Sieranevada, Câini, Bogdan Mirică, Cristi Puiu, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov, Andrei Butica, Codrin Lazar, Sorin Romanescu, Marius Panduru, Saul fia, Anamaria Antoci, 4:15 PM Sfârșitul Lumii, Cătălin Rotaru, Virginia Sarga, Valentin Uritescu, Ion Dichiseanu, #Selfie 69, Două lozuri

Alte știri din cinema

În timpul filmărilor la Game of Thrones, Emilia Clarke a supraviețuit unui atac cerebral

„Dacă e să fiu sinceră, în fiecare clipă din zi credeam că o să mor”, a declarat actrița

După Captain Marvel, Brie Larson e alături de Samuel L. Jackson în Unicorn Store

Este filmul în care actrița de 29 de ani debutează ca regizoare

Cât de puternic este ciocanul lui Thor? Se pare că e comparabil cu o stea supernova

În mâinile lui Thor, Stormbreaker a reuşit să încaseze tot şocul celor şase Pietre ale Infinitului

Turn Up Charlie: cât de importantă este a doua şansă

Serialul Netflix cu Idris Elba şi Piper Perabo explorează capcanele faimei

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 22 martie 2017 09:02
Filme adevarate, nu gluma....... :)))))))))))))
camaleonii pe 22 martie 2017 09:55
da. am inteles ca Gopo 2017 a fost mai tare ca Oscarurile si Globurile de Aur de anul acesta la un loc. imi pare rau ca am ratat editia aceasta :(
Cretzulynne pe 22 martie 2017 12:09
Pentru cei interesati:

http://www.imdb.com/list/ls064207412/

lili22 pe 23 martie 2017 17:08
Bacalaureat probabil nu a participat.
mihnea_aspru95 pe 28 martie 2017 19:29
Pelicula "Câini", a meritat cele şaşe trofee (în special, pentru "imagine", "actor secundar", "cel mai bun sunet" şi "actor principal" - Gheorghe Visu). Să vedem şi Sieranevada...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells