Shailene Woodley dă noi nuanţe conceptului de „eroină de acţiune”

de Cinemagia în 20 Mar 2014
Joacă rolul pricipal în Divergent, adăugând standardizatei eroine hollywoodiene de acţiune frământări, dileme, slăbiciuni

Shailene Woodley (Beatrice „Tris” Prior în premiera din 21 martie, Divergent) este cunoscută pentru interpretarea sa alături de George Clooney, în filmul nominalizat la Oscar Descendenţii, scris şi regizat de Alexander Payne. Printre distincţiile pe care le-a primit pentru interpretarea sa se numără premiul Independent Spirit, premiul National Board of Review, o nominalizare la Globul de Aur şi la premiul Critics’ Choice, toate pentru cel mai bun rol secundar feminin.

Publicaţia Variety a comentat interpretarea ei din filmul Descendenţii: „Woodley, în rolul lui Alex, este o revelaţie. Îi conferă profunzime şi prospeţime rolului”. A.O. Scott, de la New York Times, a fost de aceeaşi părere: „Woodley ne-a încântat cu cea mai puternică, inteligentă şi credibilă interpretare a unui actor adolescent din ultima vreme”.

Woodley şi-a început cariera la vârsta de cinci ani, când un impresar i-a recunoscut potenţialul şi a semnat un contract cu părinţii ei. De atunci, a lucrat fără încetare. La început, a jucat în spoturi publicitare, iar în 1999 a obţinut primul rol în televiziune, în Replacing Dad, în care joacă alături de Mary McDonnell, actriţa nominalizată la două premii Oscar (în 1991 şi 1993).

Când nu se află pe platoul de filmare, Woodley îşi petrece timpul în aer liber gândindu-se la modalităţi în care poate conserva frumuseţea şi sănătatea mediului de dragul generaţiilor ce vor urma. A înfiinţat organizaţia caritabilă All It Takes, care se dedică îmbunătăţirii mediului şi a ajutorării oamenilor în orice privinţă.

Beatrice „Tris” Prior în Divergent

Actorii Shailene Woodley şi Theo James sunt protagoniştii filmului Divergent, iar laureata premiului Oscar Kate Winslet interpretează rolul personajului negativ.

„La început, Tris e un om timid, manierat şi rezervat, care se învinovăţeşte pentru faptul că nu se poate ridica la înălţimea aşteptărilor părinţilor ei”, spune autoarea Veronica Roth.

„Când alege facţiunea Neînfricaţilor, simte că nu e destul de bună şi altruistă ca să-şi merite locul în Abnegaţie. Apoi descoperă o lume în care îşi demonstrează că e foarte competentă. Îşi însuşeşte aceste calităţi de care se simţea ruşinată şi, în cele din urmă, devine aşa cum îşi doreau părinţii ei să fie. E o tranziţie interesantă. Când e curajoasă, când e altruistă. În final, trebuie să împace ambele laturi ale ei”.

 După Ceremonia de Selecţie, Tris şi ceilalţi Neînfricaţi neiniţiaţi sunt puşi la încercare în tren, pe drumul spre tabăra neînfricaţilor. „Alege facţiunea neînfricaţilor şi pentru că întrevede acolo o viaţă aventuroasă” - spune Shailene Woodley însăşi. „E o cultură a curajului, care îi oferă ocazia să facă lucruri la care nici nu îndrăznea să se gândească - de exemplu, să sară din trenuri şi înapoi. Nu visa la o asemenea libertate, nu-şi avea locul în viaţa ei anterioară, aşa că e foarte entuziastă pentru că îşi descoperă puterile”.

Exploreaza subiecte similare:

Divergent, The Descendants, Replacing Dad

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
MikkaelWolfganger pe 21 martie 2014 12:02
Meh,nu pot sa scap de senzatia ca e un fel de Lawrence de imprumut.
alex_il_fenomeno pe 13 aprilie 2014 01:51
Chiar sunt curios de ce a facut in acel film, ce se anunta intr-atat de promitator.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells