SF pentru copii, action violent cu Keanu Reeves şi un film românesc atipic, luni la TV

de Ştefan Dobroiu în 14 Iun 2020
Călător în timp și spațiu, Stăpânii străzilor şi Secretul fericirii, în program

Flight of the Navigator/Călător în timp și spațiu (1986)
TNT, 19:10
Oare mai este cineva care nu a văzut acest SF de aventuri? Pe noi ne leagă amintiri extrem de frumoase de el, pentru că l-am văzut în vremuri imemoriale (în primii ani de după Revoluţie), când centrele de închirieri casete video apăruseră la fiecare colţ de stradă. Povestea are exact ce trebuie pentru a face un copil să viseze: vedem aventurile micului David care, după ce este răpit de o navă extraterestră şi de robotul Max, ajunge navigatorul navei şi înfruntă un cercetător malefic. În film o poţi vedea şi pe Sarah Jessica Parker la unul din primele roluri de cinema din carieră.

Street Kings/Stăpânii străzilor (2008)
TV1000, 22:00
Înainte de a fi readus în atenţie de trilogia John Wick, Keanu Reeves a avut o perioadă în care succesele l-au cam ocolit. Unul dintre acestea a fost Street Kings, un film violent unde actorul interpretează un poliţist sub acoperire ce va trebui să lupte din răsputeri pentru a-şi spăla reputaţia după ce este implicat în uciderea unui coleg. Regizor este David Ayer, care a dovedit în repetate rânduri că ştie să conducă un action ca la carte, iar din distribuţie mai fac parte Hugh Laurie, Forest Whitaker şi un Chris Evans înainte ca toată cariera să-i depindă de filmele cu supereroi.

Secretul fericirii (2018)
Pro Cinema, 22:30
Debutul în lungmetraj al lui Vlad Zamfirescu a fost extrem de puţin văzut la premiera din 2018 şi cu toate acestea a reuşit să işte câteva controverse datorită structurii specifice teatrului (trei personaje, o singură locaţie, evenimente petrecute într-o seară) şi a surprizelor din scenariu. Mulţi dintre cei care nu gustă de obicei filmul românesc au apreciat Secretul fericirii tocmai datorită imprevizibilului său. Iată premisa: Într-o seară între prieteni, Tom îşi împinge soţia şi amicul în situaţii mai mult decât absurde, căutând să-i facă să dezvăluie secrete bine păzite. Astfel, cei doi prieteni descoperă că fericirea cuiva este posibilă doar dacă altcineva este nefericit.

Ce alt film de luni vei vedea la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Secretul fericirii, Street Kings, Flight of the Navigator, Vlad Zamfirescu, Keanu Reeves, Sarah Jessica Parker, Hugh Laurie, Forest Whitaker, Chris Evans, David Ayer

Alte știri din cinema

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Mary & George: un penis, o orgie sau o trădare pe minut

Serialul disponibil pe Sky Showtime aruncă o privire ireverenţioasă spre aristocraţia britanică de la 1600

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells