Sexul cu roboţi va fi „normal” peste 50 de ani

de Gloria Sauciuc în 7 Aug 2015
Tendința iminentă este obiectul multor opere de ficțiune recente, inclusiv filmele Her, Ex Machina și serialul Humans

O expertă în psihologia sexului, citată de publicaţia The Independent,  a susținut că se așteaptă ca sexul cu roboții să fie social acceptabil până în 2070, ba chiar ar putea deveni mai popular decât actul sexual cu alţi oameni.

În timp ce noțiunea are elemente distopice, Dr. Helen Driscoll de la Universitatea din Sunderland a spus că orice stigmat legat de robofilie s-ar putea risipi rapid. „Avem tendința să ne gândim la probleme cum ar fi realitatea virtuală și sex robotizat în contextul normelor în vigoare”, a declarat ea pentru The Mirror. „Dar dacă ne gândim la normele sociale legate de sex care existau în urmă cu doar 100 de ani, este evident că acestea s-au schimbat rapid şi radical”.

Având în vedere că roboții ar putea fi, teoretic, programaţi pentru „orice” și pentru a efectua un număr infinit de poziții și experiențe, este foarte posibil ca sexul cu roboţii să devenă cel mai popular tip de sex.

„Pe măsură ce realitatea virtuală devine tot mai realistă și mai captivantă și este capabilă să imite și chiar să îmbunătățească experiența sexului cu un partener uman, nu este exclus ca unii să o aleagă în locul sexului cu o ființă umană mai puțin perfectă”, a adăugat Dr. Driscoll. „Oamenii pot, de asemenea, începe să se îndrăgostească de partenerii lor din realitatea virtuală”.

Tendința iminentă este obiectul multor opere de ficțiune recente, inclusiv filmele Her, Ex Machina și serialul Humans, care tind să se concentreze asupra părţilor negative.

„Poate părea șocant și neobișnuit acum, dar noi nu ar trebui să presupunem automat că relațiile virtuale au o valoare mai mică decât relaţiile reale”, a declarat Dr. Driscoll. „De fapt, oamenii se îndrăgostesc deja de personaje fictive, deși nu există nicio șansă de a le întâlni și de a interacționa cu ele”. Ideea ca oamenii să-şi petreacă timpul în medii virtuale interacționând cu persoane virtuale ar putea părea psihologic problematică, dar dacă tehnologia este perfectată, Dr. Driscoll nu vede niciun motiv pentru care construirea unei relații cu un robot trebuie să fie diferită de construirea uneia cu o fiinţă umană... „În prezent, lipsa de contact uman ar putea fi dăunătoare. Oamenii sunt în mod natural sociabili, iar lipsa de contact uman ar putea duce la singurătate care este asociată cu diferite probleme de sănătate mintală și fizică’, a declarat ea. „Dar, pe termen lung, tehnologia poate depăși aceste probleme... Când, în cele din urmă, vor exista roboți inteligenți imposibil de diferenţiat de oameni - în afară de lipsa lor de obiceiurile rele, imperfecțiuni și nevoia de investiții - nu numai că i-am putea alege în locul persoanelor „reale”, dar psihologic nu vom suferi dacă nu vom putea să vedem diferenţa...”

Cu două săptămâni în urmă, un robot a trecut testul conștiinței de sine, în timp ce anul trecut un super-computer a devenit primul care a trecut Testul Turing - convingând oamenii că este şi el om.

Exploreaza subiecte similare:

Ex Machina, Her, Humans

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 7 august 2015 23:29
doar sa faca un robot clona dupa Raquel Welch as face sex cu ea
Costirik pe 5 septembrie 2015 17:17
Poate asa ai si tu parte de o femeie:)))))
alex_bogdan93 pe 15 august 2015 01:18
Sa fie si robot clona dupa Sasha Gray, nu conteaza.....un robot va fi un partener sexual mult mai ideal decat orice femeie din ziua de azi care au ajuns niste pitzipoance siliconate, profitoare, fitzoase si indiferente, lipsite total de sentimente si de inteligenta.
morfil pe 22 august 2015 12:42
Noi, barbatii, asteptam cu mare interes aceasta mare realizare a stiintei ! Tata e destul de batran, nu cred ca mai apuca... Eu sper ca in 50 de ani sa prind acest miracol !

Sigur ca multe domnisoare care traiesc exclusiv pe baza teoriei "gaurii negre" isi vor pierde painea... Dar chiar nu imi pare rau pentru dansele.

Si, ca sa fiu corect pana la capat, as indrazni sa spun ca ar fi ideal ca robotii sa evolueze si sa devina noua specie dominanta. Poate ei vor fi mai intelelpti decat noi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells