Serialul Rămâi cu mine: luminos

de Gloria Sauciuc în 21 Nov 2013
Pe 1 decembrie vor fi difuzate pe HBO primele două episoade ale serialului, de la ora 20:00. De pe 2 decembrie primele doua episoade vor fi disponibile pe HBO GO, fără abonament. Nu rataţi pe 8 decembrie cel de-al treilea episod Rămâi cu mine!

Rămâi cu mine, cel de-al doilea serial original produs de HBO Europe integral în România, a avut marţi o proiecţie pentru presă, urmând ca pe 1 decembrie primele două episoade să fie difuzate în premieră şi în exclusivitate pe post, de la ora 20:00.

Am fost foarte placut impresionată de protagonista serialului, Iulia Lumânare. Este deosebit de carismatică şi frumoasă în rol, umple ecranul cu zâmbetul ei, iar directorul de imagine Liviu Mărghidan o inundă în lumină, făcându-ne să ne îndrăgostim de această prezenţă radioasă.

Eva, personajul Iuliei, e frumoasă pentru că este îndrăgostită. Iulia Lumânare surprinde atâtea trăiri în fiecare scenă - timiditatea şi emoţia primei întâlniri, apoi, pe parcurs, deznădejdea. Eva este îndrăgostită de David, jucat de fotomodelul în viaţa reală Aureliu Surulescu (care a avut apariţii şi în filmele Return of the Living Dead, Method, Second Hand).

Director de creaţie într-o agenţie de publicitate, Eva merge (pe străzile unui Bucureşti la fel de radios) ca la o prezentare de modă, se îmbracă... de la Prada (sau, mă rog, echivalentul) şi are un apartament de lux. De altfel, fiecare obiect din film este frumos în sine, scenografic văzându-se o tindere spre calofilie. De aici vine şi o neconcordanţă cu statutul personajelor - Mona (Monica Ciută) este o simplă contabilă, dar are bani de operaţii estetice, cumpărături de lux, şedinţe de masaj şi epilare definitivă... Dar, cu totul, rămâi cu impresia unui film pe care îţi face plăcere să-l priveşti şi a unui Bucureşti pe care îl iubeşti.

Serialul se centrează pe poveştile de dragoste ale personajelor, poveşti care te fac să vrei să însoţeşti personajele până la sfârşit, să aştepţi cu nerăbdare următorul episod. Scenariul are câteva scăpări telenovelistice la capitolul twisturi. Dar, per ansamblu, dialogurile sunt frumos scrise, drama, comedia şi romantismul se întreţes şi curg cu o plăcută volatilitate.

Andi Vasluianu este Don Juan-ul de serviciu, Lucian Ifrim îndrăgostitul fără speranţă, Cosmina Stratan are rolul unei lesbiane. Foarte bune în rol sunt şi Antonia Ionescu, soţia în film a lui Andi Vasluianu, Monica Ciută, care îşi caută dragostea şi Nataşa Raab, mama protagonistei.

Mi se pare că s-a marşat foarte mult pe episodul ce o are pe Mona protagonistă - mai ales că personajul este aproape caricatural. Noroc cu actriţa Monica Ciută care ţine în frâu rolul, ameninţat mai tot timpul de riscul bufonadei.

Începând cu 8 decembrie, în fiecare duminică, de la ora 20:00, la HBO, telespectatorii vor putea viziona un nou episod din cele 13 ale serialului Rămâi cu mine. Rămâi cu mine are la bază formatul israelian Matay nitnashek, care s-a bucurat de aprecierea publicului şi a fost adaptat de către HBO şi în Ungaria. Rămâi cu mine este regizat de Constantin Popescu Jr. şi Mihai Bauman. Scenariul serialului a fost scris de Lia Bugnar, iar producţia a fost asigurată de compania Film Factor.

Exploreaza subiecte similare:

Rămâi cu mine, Iulia Lumânare, Liviu Mărghidan, Aureliu Surulescu, Monica Ciută, Andi Vasluianu, Lucian Ifrim, Cosmina Stratan, Antonia Ionescu, Nataşa Raab, Mihai Bauman, Lia Bugnar, Constantin Popescu Jr.

Alte știri din cinema

Recrearea lui Rachel din Blade Runner, ultima generaţie de efecte speciale de la Hollywood

Atenţie, articolul conţine un spoiler major

Kit Harington a plâns după ce a citit scenariul ultimului episod din Urzeala Tronurilor

Harington va filma ultimele scene în Belfast, Irland de Nord, cerându-i-se discreție din partea producătorilor

Cristian Mungiu, distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Este cea mai mare distincţie oferită de statul francez şi vine că o recunoaştere pentru activitatea sa cinematografică

Unele dintre cele mai premiate documentare VR din lume pot fi văzute gratuit în Bucureşti

Până duminică, între orele 14:00 – 22:00, publicul poate experimenta gratuit în Veranda Mall poveștile care au schimbat modul în care privim lumea

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ghemot pe 21 noiembrie 2013 16:49
Cred că va avea un succes cel puțin de mare ca și „În derivă”!!!
NatasaRaab pe 6 ianuarie 2014 12:42
...posibil,este un serial luminos si optimist,vedem un Bucuresti cum n-am vazut in vreun alt film,subiectul desprins din dramele de zi cu zi ale vietii noastre ...actori tineri si talentati...sunt multe premise pentru a crede in succesul lui la public ...
alex_il_fenomeno pe 19 ianuarie 2014 11:58
Nu stiam nimic de el, dar pare deosebit. Il voi incerca si eu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback