Serial nou: Agents of S.H.I.E.L.D.

de Ştefan Dobroiu în 27 Sep 2013
Punctele tari (şi slabe) ale primului serial TV produs de studiourile Marvel

Cunoscut şi sub numele de Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D., noul serial s-a lansat pe 24 septembrie şi, cu 12 milioane de spectatori, a devenit cel mai bun debut al unei serial pe un post TV naţional american. Joss Whedon a scris şi regizat episod pilot, iar de acum înainte predă ştafeta fratelui său Jed Whedon şi colaboratoarei sale Maurissa Tancharoen. Află din materialul de mai jos detalii despre contextul în care au loc aventurile protagoniştilor din Agents of S.H.I.E.L.D..

Ştim deja că organizaţia S.H.I.E.L.D., fondată de Nick Fury (interpretat în universul cinematic Marvel de Samuel L. Jackson), luptă împotriva răului şi pentru protecţia cetăţenilor lunii. În lunga istorie a organizaţiei provocările au fost dintre cele mai variate, de la extratereştri la dezastre ecologice trecând prin terorism şi cam orice îi trece prin minte unui villain cu resurse substanţiale la îndemână. Serialul porneşte de la această premisă şi după ce îl reînvie (detaliu încă neexplicat) pe agentul Coulson (Clark Gregg), se năpusteşte într-o direcţie deja familiară din Iron Man 3.

Avem de-a face cu un nucleu S.H.I.E.L.D. condus de agentul Coulson şi cu o componenţă variată: experta în arte marţiale Melinda May (Ming-Na Wen), agentul Grant Ward (Brett Dalton), hackeriţa Skye (Chloe Bennet), expertul în tehnologie de război Leo Fitz (Iain De Caestecker) şi Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge), o adevărată enciclopedie ambulantă cu informaţii despre toate şiinţele la degetul mic. Împreună, ei au parte de o nouă provocare când ultimul etaj al unei clădiri din New York explodează, iar grupul află că aici îşi desfăşura activitatea o misterioasă echipă de oameni de ştiinţă cunoscută sub numele Rising Tide...

Scris de Joss Whedon, episodul pilot se poate lăuda cu tipul de umor atât de popular în The Avengers. Chimia membrilor echipei S.H.I.E.L.D. este suficient de volatilă pentru ca între membrii ei să zboare sarcasme şi replici înţepătoare, cu agentul Coulson alternând între funcţia de tampon al altercaţiilor şi catalizator al acestora, atunci când tensiunea are avea efecte pozitive asupra inventivităţii şi eficienţei echipei ca un întreg. Este o chimie care ar putea funcţiona pe termen lung, serialul având toate şansele să se afle multă vreme în programul postului ABC.

Cu un buget substanţial mai mic decât al lui The Avengers, serialul pare din când în când o colecţie de locuri comune şi de elemente deja familiare din universul Marvel. Este un detaliu deranjant, iar episodul pilot i-ar putea lăsa pe mulţi dezamăgiţi, pentru că preferă ca pe durata celor 45 de minute să prezinte membrii echipei, să rezolve un caz simplu şi deloc inovator şi să sugereze că în spatele grupării Rising Tide există o forţă întunecată, gata de orice pentru a-şi duce la îndeplinire planurile malefice fără să-i fie descoperită identitatea.

Nouă nu ni s-a părut entuziasmant, ci doar suficient pentru a pune pe direcţie o serie ce reciclează, de această dată fără supereroi, teme deja acoperite de filmele din universul cinematic Marvel. Va trebui să aşteptăm episoadele următoare pentru a verifica dacă serialul se ridică la înălţimea promisiunii de "cel mai spectaculos serial al toamnei 2013".

Exploreaza subiecte similare:

Agents of S.H.I.E.L.D., Clark Gregg, Chloe Bennet, Ming-Na Wen, Brett Dalton, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 27 septembrie 2013 11:51
" a devenit cel mai bun debut al unei serial pe un post TV naţional american." - gresit. Corect este: cel mai bun debut pentru un serial in prime time pe ultimii 4 ani pentru postul ABS.
Bayard pe 27 septembrie 2013 12:13
Am vazut si eu primul episod si nu m-a impresionat cu absolut nimic. Dar macar jumatate din sezon tot o sa urmaresc.
TheJesus pe 27 septembrie 2013 12:24
Am vazut primul episod,este de-a dreptul teribil. Regret ca am indraznit sa il vizionez.
Phantom_sub pe 27 septembrie 2013 14:07
Slab, slab... Preferam să reînvie Heroes, The 4400, Zero Hour, etc...
Maryanf25 pe 27 septembrie 2013 18:52
The 4400? Serios? Cu Heroes sunt deacord, dar de pe acum pot spune ca Agents of SGIELD e cu mult peste The 4400!
Phantom_sub pe 28 septembrie 2013 11:41
Pentru mine the 4400 e mult peste shield. Ca poveste. Nu mă impresionează efectele speciale din shield.
vladimir84 pe 27 septembrie 2013 14:12
Pana acum este un serial mediocru.
paul2011 pe 27 septembrie 2013 16:35
cel mai spectaculos serial al toamnei , dupa parerea mea , va fi Arrow ...primul sezon a fost genial si sunt sigur ca si al 2-lea se va ridica la inaltimea asteptarilor ...sunt fan Marvel , dar Agents of S.H.I.E.L.D. nu mi se pare cine stie ce serial ...
TheJesus pe 27 septembrie 2013 17:40
Si eu sunt de aceeasi parere,eu nu prea obisnuiesc sa ma uit la seriale,insa Arrow chiar m-a impresionat.
Phantom_sub pe 28 septembrie 2013 11:39
Eu aştept să apară Flash.
radurex25 pe 27 septembrie 2013 19:12
sa speram ca aparitia lui flash in serial nu o sa-l strice
radurex25 pe 27 septembrie 2013 19:12
scuze, vroiam sa comentez la postul de deasupra
aavramescu23 pe 28 septembrie 2013 08:25
Mie mi-a placut la nebunie primul episode. L-am vazut netradus. Actiunea se petrece dupa The avengers si inainte de Iron man 3. In spatele tuturor lucrurilor ilegale trebuie sa se afle MAndarinul. Cinstit nici nu stiu cand au trecut 43 de minute. Eu speram sa-l dea la TV, dar cum ai nostrii nu sunt in stare sa aduca decat Politisti fara frontier, care e cica serialul toamnei, a trebuit sa-l vad altfel. Pe minen u m-a dezamagit.
aavramescu23 pe 28 septembrie 2013 08:35
http://en.wikipedia.org/wiki/Critics%27_Choice_Television_Award_for_Most_Exciting_New_Series
DeadSea07 pe 28 septembrie 2013 19:51
Primul episod a fost mediocru sa vedem cum o sa die celelalte episoade
alex_il_fenomeno pe 27 octombrie 2013 15:30
Cred ca il voi incerca si eu dupa ce recuperez cu filmele :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells