Serial: Agents of S.H.I.E.L.D.

de Ştefan Dobroiu în 23 Apr 2013
(Super)eroii Marvel pregătesc cucerirea micului ecran cu ajutorul ABC

Iron Man 3 se pregăteşte să ia cu asalt cinematografele din toată lumea, iar nerăbdarea Cinemagia de a vedea chiar diseară producţia deja comparată ca anvergură cu The Avengers este astâmpărată doar de dezamăgirea că proiecţia nu va include şi obişnuita scenă finală din producţiile Marvel, strecurată în mijlocul genericului de final. Până atunci, să vorbim de modul în care Marvel încearcă să "invadeze", cu ajutorul canalului ABC, lumea micului ecran.

Proiectul se cheamă Agents of S.H.I.E.L.D. şi imaginează aventurile organizaţiei de spioni şi luptători ce încearcă să menţină pacea mondială. Produs de către Joss Whedon, ridicat la rangul de guru Marvel după ce The Avengers a devenit cel mai de succes film cu supereroi din toate timpurile (1,5 miliarde de dolari încasări), serialul spune povestea membrilor ne-"super" ai organizaţiei. Asta înseamnă că nu vom avea de-a face cu Iron Man, Căpitanul America, Hulk şi Thor, dar spectacolul cu siguranţă va fi acolo.

Episodul pilot s-a filmat deja, în regia lui Joss Whedon, şi sunt mari şanse ca ABC să anunţe cât de curând transformarea acestuia într-un sezon, dar şi o dată de difuzare, necunoscută în acest moment. Serialul îl are în centru pe agentul Phil Coulson (Clark Gregg), o surpriză plină de posibilităţi, având în vedere soarta nu prea simpatică a personajului în The Avengers. Joss Whedon a confirmat că agentul trăieşte în serial. Să însemne asta că el nu a murit în blockbusterul absolut al lui 2012? Sau că evenimentele din serial au loc în trecut? Se pare că niciuna dintre variante nu este adevărată, dacă e să ne luăm după o declaraţie a lui Gregg.

Vorbind despre oferta lui Joss Whedon de a conduce serialul, Clark Gregg a spus: "Când Joss mi-a explicat misterul şi complexitatea şi întrebările fără răspuns în ceea ce-l priveşte pe Phil Coulson, mi s-a părut atât de fascinant şi atât de fidel lumii benzilor desenate şi mitologiei în general aşa cum o văd eu, încât am fost imediat captivat". Declaraţia sugerează că prezenţa personajului în serial şi "moartea" sa din film nu se exclud reciproc şi că Whedon a folosit o chichiţă specifică universului benzilor desenate pentru a justifica migrarea personajului pe micul ecran.

Conceptul serialului este interesant şi pentru că delimitează clar membrii cu puteri supraumane ai organizaţiei S.H.I.E.L.D. (acronim de la Strategic Hazard Intervention Espionage Logistics Directorate), de cei obişnuiţi. Sau, mai bine zis, "obişnuiţi". Căci eroii serialului se pot lăuda cu tot felul de aptitudini războinice, de la arte marţiale la o cunoaştere exhaustivă a posibilităţilor în ceea ce priveşte armele de foc şi explozibilii.

Conform unui sinopsis neoficial publicat acum două săptămâni de Screenrant, Coulson "strânge o echipă mică, dar hiper-antrenată, de agenţi pentru a rezolva cazurile cărora încă nu li s-a dat încă de capăt". Sinopsisul sugerează că provocările agenţilor vor fi cât se poate de variate, amintind de cazuri "bizare" sau chiar de extratereştri. Ce bate în cuie informaţia este că agenţii nu dispun de puteri supra-umane şi că tot ceea ce fac ei dovedeşte "împreună suntem mai puternici decât atunci când suntem pe cont propriu".

Nucleul echipei va consta din cinci personaje strânse în jurul lui Coulson. Agentul Grant Ward (Brett Dalton) este expert în tehnici de luptă şi spionaj. Melinda May (Ming-Na Wen) are artele marţiale la degetul mic şi se pricepe să piloteze avioane. Leo Fitz (Iain De Caestecker) şi Jenna Simmons (Elizabeth Henstridge) sunt oameni de ştiinţă, iar Skye (Chloe Bennet) este cel mai priceput hacker pe care l-a văzut recent micul ecran. Sinopsisul mai promite misiuni întreprinse pe întreaga suprafaţă a globului.

De-abia aşteptăm anunţul oficial al serialului şi, mai mult de-atât, începutul difuzării acestuia.

Foto: Clark Gregg în rolul agentului Phil Coulson din The Avengers.

Exploreaza subiecte similare:

Joss Whedon, Clark Gregg, Iron Man 3, The Avengers, Brett Dalton, Ming-Na Wen, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge, Chloe Bennet

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 23 aprilie 2013 11:57
Din aia 5, am auzit doar de Ming-Na Wen, care m-a enervat la culme in Stargate Universe. Daca juca si Cobie Smulders merta urmarit, dar asa....
brutalistic pe 23 aprilie 2013 21:31
daca lucreaza cu AlreadyBeenCancelled mai mult de 4 episoade nu prinde :)
radurex25 pe 23 aprilie 2013 21:35
”Declaraţia sugerează că prezenţa personajului în serial şi "moartea" sa din film nu se exclud reciproc şi că Whedon a folosit o chichiţă specifică universului benzilor desenate pentru a justifica migrarea personajului pe micul ecran.” sau in romana, universuri paralele; asa cum spunea si Lex ”Cheliosul” Luthor, ”I can say without a doubt that there are an infinite number of universes. Some are just like our own... but for one or two significant events, exctly the same.”
Bayard pe 24 aprilie 2013 00:45
poate o clona?
alex_il_fenomeno pe 1 iunie 2013 22:14
Destul de promitator la prima vedere... Poate va fi un serial de succes, cine stie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells