Seri de duminică legendare, în ianuarie, la AMC

de Cinemagia în 12 Ian 2020
Highlander (1986), Elizabeth: The Golden Age (2007), Alexander (2004) vor rula duminica seară aducând în atenția telespectatorilor spadasini nemuritori, monarhi de legendă, genii militare

În luna ianuarie, AMC readuce în atenția telespectatorilor eroi exemplari și filme legendare, în fiecare seară de duminică.

Highlander”, programat pe 12 ianuarie, readuce farmecul poveștilor de capă și spadă până în zilele noastre, găsind o abordare creativă potrivită luptelor cu sabia într-o lume a armelor de foc și a luptelor de la distanță. Acțiunea se mută periodic, prin flashback-uri, de pe tărâmurile înalte și mlăștinoase ale Scoției medievale pe străzile ploioase și întunecate ale New York-ului, având în centru un personaj nemuritor.

Elizabeth: The Golden Age” (2007), difuzat pe post pe 19 ianuarie, o are în centru pe regina Elisabeta I a Angliei, care are de înfruntat intrigile de la curte, tentative de asasinat, conflicte militare, şi dezamăgiri în dragoste, devenind unul din cei mai celebraţi monarhi britanici, o figură legendară. Cate Blanchett o interpreteaza pe Regina Elisabeta pentru epoca modernă. De altfel, cu acest rol Blanchett atinge celebritatea mondială, în 1998 (odată cu primul film în care joacă personajul, Elizabeth).

În ultima duminică din ianuarie, telespectatorii sunt invitați să urmărească somptuoasa producţie a lui Oliver Stone - Alexander, ce prezintă una dintre cele mai fascinante personalităţi ale lumii antice. Filmul descrie cum și-a condus Alexandru Macedon trupele invincibile, alcătuite din soldati greci, macedoneni și - mai tarziu - orientali, pe o distanță de 35 000 kilometri de asedii și cuceriri în numai opt ani. La data când a murit, la vârsta de 32 de ani, își făurise deja un imperiu așa cum lumea nu mai văzuse niciodată.

Iată sinopsisul filmelor și ora de la care sunt programate:

Highlander (1986)
Duminică, 12 ianuarie, ora 19:45, AMC
reluare miercuri, 15 ianuarie, ora 13:00
reluare vineri, 17 ianuarie, ora 18:10

Realizat în anii '80, Highlander a dobândit un statut de film cult, inspirând o întreagă franciză din care fac parte seriale, filme, producţii de animaţie, romane, benzi desenate şi jocuri video. Christopher Lambert joacă rolul principal, cel al unui nemuritor războinic scoţian - Connor MacLeod - care înfruntă, vreme de sute de ani, războinici fără moarte, asemenea lui, până când îşi întâlnește antagonistul final, un barbar al cărui ţel este să rămână unicul nemuritor din Univers.

Elizabeth: The Golden Age (2007)
Duminică, 19 ianuarie, ora 19:50, AMC
în reluare miercuri, 22 ianuarie, ora 15:55
în reluare vineri, 24 ianuarie, ora 18:15

Elizabeth: The Golden Age acoperă anii de mijloc ai domniei suveranei, exploatând pe plan politic conflictul cu Philip al II al Spaniei și cu tot Imperiul catolic din spatele său. Filmul explorează și perioada procesului lui Mary Stuart (Samantha Morton), insistand în primul rând pe relația reginei cu Raleigh (Clive Owen), și complicațiile iscate de-aici, dar și pe anticatolicism. Scenografia de decoruri și costumele sunt realmente frumoase iar imaginea de foarte bună calitate, discret-expresivă.

Alexander (2004)
Duminică, 26 ianuarie, ora 18:35, AMC
în reluare marţi, 28 ianuarie, ora 09:55
în reluare vineri, 31 ianuarie, ora 15:40

Alexandru, filmul lui Oliver Stone, se bazează pe povestea adevarată a unuia dintre cei mai influenţi şi mai strălucitori lideri din istoria omenirii, interpretat de Colin Farrell – un bărbat care cucerise 90% din lumea cunoscută a epocii sale înainte să împlinească vârsta de 25 de ani. Nu rataţi poate una dintre cele mai spectaculoase scene de luptă - care îi are în cadru pe armăsarul lui Alexandru şi un elefant indian. Colin Farrell, Anthony Hopkins, Angelina Jolie sunt capete de afiş.

 

Despre AMC

AMC este gazda unora dintre cele mai populare și aclamate programe de televiziune. AMC a fost prima televiziune de cablu care a câștigat un premiu Emmy pentru Cel mai bun serial dramatic cu ”Mad Men” în 2008, apoi a câștigat râvnitul premiu patru ani consecutiv, înainte de a fi câștigat de ”Breaking Bad” în 2013 și 2014. Serialele dramatice originale de actualitate la AMC sunt ”The Night Manager”, nominalizat la Golden Globe și ”Better call Saul”, alături de ”Fear the Walking Dead”, ”HUMANS”, ”Into the Badlands”, ”Preacher”, ”The Terror” și viitorul serial ”NOS4A2”. AMC explorează lumi și discuții autentice în show-uri originale precum AMC Visionaries.

Despre AMC Global

AMC Global, care face parte din AMC Networks International, difuzează filme celebre din fiecare gen și decadă și producții originale, pentru a oferi publicului ceva mai profund, ceva mai variat, ceva mai mult. Postul AMC a creat unele dintre cele mai premiate seriale ale ultimilor 10 ani, care au redefinit producțiile TV dramatice. AMC este distribuit în întreaga Americă de Nord, dar și în alte peste 125 de țări din lume. AMC Global este o destinație de top când vine vorba despre entertainment și este disponibil în HD și SD, pe toate platformele (TV, online, on demand și pe dispozitive mobile).

Exploreaza subiecte similare:

Highlander, Elizabeth: The Golden Age, Alexander

Alte știri din cinema

Miniseria The Undoing, cu Nicole Kidman și Hugh Grant, va avea premiera în mai 2020

Regizoarea Susanne Bier și David E. Kelley, creatorul premiat cu Emmy pentru Marile minciuni nevinovate s-au ocupat de proiect

Filmul 5 Minute, de Dan Chișu, din 27 martie la cinema

Producție inspirată de cazul real al protestelor de la proiecția unui film cu tematică LGBT

Eternals va fi „cel mai science-fiction și epopeic dintre toate filmele Marvel”

Filmul are șanse să se demarcheze de restul Universului Cinematografic Marvel, spune unul dintre „Cei eterni”

Femeile și persoanele de culoare, „într-o mare măsură slab reprezentate” la festivalurile de film

La cele mai importante cinci festivaluri de film ale lumii, între regizorii din competiție numai 25% sunt femei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells