Sequel-uri la Avatar: Oona Chaplin joacă rolul conducătoarei Na'vi în Avatar 3, plus un salt în timp pentru Avatar 4 și un cadru pământean în Avatar 5

de Gloria Sauciuc în 4 Feb 2023
În Avatar 5 acțiunea va reveni pe Pământ

Pe măsură ce Avatar: The Way of Water continuă să domine la box-office-ul global (este la ora actuală pe locul patru în topul filmelor cu cele mai mari încasări, cu 2,13 miliarde de dolari), viitorul seriei de filme cu Na'vi semnat de James Cameron intră tot mai mult în atenția presei și publicului. Cameron a filmat deja Avatar 3 și părți din Avatar 4, iar The Way of Water a avut un rezultat suficient de bun încât Avatar 5 să avanseze la rândul lui.

Într-un interviu recent cu revista Empire, producătorul Jon Landau a lăsat să se întrevadă câteva detalii despre lucrurile la care fanii se pot aștepta de la următoarele trei sequel-uri. Cameron a anunțat că Avatar 3 va face cunoștință publicului cu o rasă mai agresivă de Na'vi: e vorba de Poporul Cenușii, o rasă descrisă drept „una agresivă, vulcanică” a poporului Na'Vi, al căror lider este Varang, jucată de către Oona Chaplin, nepoata lui Charlie Chaplin.

„Oamenii sunt buni sau răi”, relata Landau. „Același lucru se întâmplă și cu Na'Vi. Adeseori, oamenii nu își dau seama cât de răi sunt ei înșiși. Din ce cauză au evoluat încât au ajuns așa? Probabil există și alți factori despre care nu știm...”

Deși distribuirea Oonei Chaplin în rol este cunoscută de ceva timp, este prima confirmare pe care fanii o primesc legată de distribuirea ei în rolul conducătoarei Celor Cenușii. Chaplin lăuda seria de filme Avatar și o considera „un cal troian în cinema”, prin care Cameron insinua în filme comerciale teme morale importante, precum „relația cu natura, relația cu oamenii, relația cu noi înșine și cu sufletul”.

Interviul lui Landau cu revista Empire mai dezvăluia că va exista „un salt în timp” pentru Avatar 4, care va conduce apoi la Avatar 5 și la plasarea acestuia, parțial, pe Pământ.  Producătorul a mai confirmat că Avatar 5 va reveni pe Pământ într-un interviu cu Gizmodo, spunând: „Cu el deschidem ochii oamenilor, deschidem ochii lui Neytiri, către ceea ce există pe Pământ...”

Cum ar arăta Pământul în sequelul Avatar?

Fanii știu că în film Pământul e pe moarte, și acesta este motivul pentru care corporația RDA (Resources Development Administration) a venit pe Pandora pentru a crea o planetă pe care oamenii să poată trăi. Landau declara pentru Empire că „există o suprapopulare și o epuizare a resurselor naturale care face situația gravă” pe Pământul din Avatar.  „Totuși, nu vrem să prezentăm o imagine sumbră a viitorului” adăuga producătorul. „Filmul spune că putem schimba mersul lucrurilor.”

 

Exploreaza subiecte similare:

Avatar: The Way of Water, Oona Chaplin

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells