Sebastian Stan în România. Declarații despre colegul Robert Downey Jr.

de Gloria Sauciuc în 29 Apr 2018
Actorul american de origine română mai poate fi văzut în carne și oase duminică seară, la Cinema Pro

Actorul american de origine română Sebastian Stan, Bucky Barnes/Războinicul iernii în filmele din seria Avengers, este de vineri în București, ca invitat special al American Independent Film Festival, în cadrul căruia își promovează drama biografică I, Tonya. Duminică seară, de la ora 22.30, va avea ultima întâlnire cu publicul român, la Cinema Pro din capitală.

Despre Răzbunătorii: Războiul Infinitului, acum pe marile noastre ecrane, e prudent în a da detalii, dar face o dezvăluire amuzantă despre colegul de platou Robert Downey Jr., în film Tony Stark/Iron Man: „Robert Downey Jr. are tendinţa să te facă să râzi atunci când camera e pusă pe tine. Poate pentru a se asigura că el va ieși în lumina cea mai bună”...

Cât despre personajul pe care îl joacă în I, Tonya, Jeff Gillooly, soțul patinatoarei Tonya Harding, este unul controversat, ambiguu, ce se zbate între a fi un erou pozitiv și unul negativ, un challenge pentru orice actor. „Filmul I, Tonya a fost o oportunitate pe care nu am mai avut-o în America”, a admis actorul la întâlnirea cu publicul de vineri, majoritar alcătuit din fanele serialului Gossip Girl.

Agreabil, modest, cu aspect fizic plăcut și răspunsuri politically correct, românul Sebastian Stan și-a petrecut în jur de 40 de minute cu publicul venit la Cinema Pro. Cu frumusețea unui fotomodel masculin, Stan este un om făcut pentru Hollywood, promovând imaginea pe care Cetatea Filmului vrea să o arate publicului de pretutindeni. „Mama îmi cerea să fac impresie bună vecinilor”, spune Sebastian Stan, întrebat de moderatoarea discuției cu publicul, Andreea Esca, despre momentul când a înțeles că are talent ca actor.

Crescut doar de mamă, cu care a părăsit România pe când avea 8 ani, actorul spune că mama l-a susţinut mereu, că a fost mereu de partea lui. Despre anii copilăriei își amintește - „Mă jucam afara, îmi placea să desenez. Mi-aduc aminte când, mergând la Viena, am văzut prima dată banane la magazin si am vrut să iau iar mama mi-a atras atenţia: „E aici o camera de filmat, nu poţi să furi”.

Situația în Cetatea Filmului nu este tocmai roz, atrage atenția Sebastian Stan în continuare . „Este foarte greu să faci un film în America zilele astea, pentru că producţiile care fac bani sunt cele inspirate din Comic Books, sau filmele Marvel ori filmele Harry Potter, toate - de altfel - filme grozave. Dar filmele cu care am crescut eu sunt producții precum The Godfather și filmele anilor 1970”. 

Sebastian Stan a fost descoperit de un agent de casting pe când avea 17 ani. „Eram la liceu. Şi mă pregăteam să merg într-o tabără. Aveam vreo 17 ani. Şi am fost remarcat de către o persoană care făcea casting. Mi-a dat numărul de telefon. Am fost foarte norocos. Nu am sunat pentru că pierdusem numărul, însă acea persoană m-a căutat din nou. În vremea aceea lucram într-un cinematograf. Şi aşa am început. Dar atunci când am ajuns la Viena, eram relativ timid. Însă mama credea că are sens să fiu actor. Şi la momentul respectiv nu îmi era uşor să vorbesc cu oamenii”.

Întrebat cine este eroul său din viaţa reală, Sebastian Stan a spus că sunt „aceia care nu se lasă descurajați când sunt refuzați. Cred că ceea ce este cu adevărat important este să nu te laşi descurajat când ţi se spune nu. Nu îmi pasă ce anume faci, care este munca ta, dacă eşti bun la ea sau nu. Dacă nu accepţi eşecul şi continui să o faci, te trezeşti dimineaţa şi apoi continui, atunci asta este ceea ce trebuie sa faci. De ce să te dai batut? Continuă ceea ce făceai”.

O tânără din public a atras atenția asupra scenelor de violenţă domestică din filmul I, Tonya. „Există ceva specific legat de modul în care ai jucat acele scene? Ai încercat să adaugi ceva la acele scene, un comentariu personal, pe lângă ceea ce era în scenariu?”, a fost întrebat actorul. „Tot ceea ce am făcut a fost să urmez scenariul. Regizorul a intenţionat să facă un film în vâna lui Fargo, sau Big Lebowski, a dorit acel umor negru. A fost bine că a avut mentalitatea asta: „Ok, asta e lumea în care trăim”. E vorba de a face un film, nu de a fi într-un film, astfel încât să spunem „Nu pot urmări asta, nu pot privi violența”. Nu a este vorba de un documentar, deşi există personaje reale. Întrebarea este bună, pentru că toţi căutăm un mod de a evita violenţa în film, de a-l face digerabil”, a răspuns Stan.

„Ce a fost mai greu, rolul lui Jeff sau rolul lui Bucky?”, a venit o nouă întrebare din public. „Rolul din I, Tonya a fost mai dificil. Și nu pentru că rolul lui Bucky nu ar fi avut provocările lui”.

Provocat de un vlogger de la Cinema Pro care i-a cerut un soi de jingle pentru vlogul personal, Sebastian Stan a rostit în românește și o vorbă de duh sau tagline pe care o/îl știe din copilărie: „Mergi inainte!”

Credit foto Rusu Ionuț

Exploreaza subiecte similare:

Sebastian Stan, Gossip Girl, Avengers: Infinity War, Robert Downey Jr., I Tonya

Alte știri din cinema

Se face un serial după Rashômon, film de referință al cinematografiei nipone

Rashômon este un film psihologic unic despre relativitatea realităţii percepute de fiecare dintre oameni

Netflix a comandat 16 noi episoade din Chilling Adventures of Sabrina

O poveste întunecată despre maturizare presărată cu momente de groază, oculte și, desigur, magice

Sebastian Stan îndrăgostit, în prima imagine din filmul Monday

Actorul de origine română va fi (re)văzut repede pe marile noastre ecrane, în producția Destroyer, din 25 ianuarie

Online streaming-ul nu va duce la desființarea sălilor de cinema

Netflix, HBO, Amazon, Hulu, iTunes, Disney+ nu vor lua clienții sălilor de cinema, se vede într-un studiu

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells