Se lansează DVD-ul Constantin şi Elena, pe muzica Tarafului din Clejani

de Cinemagia în 14 Dec 2010
Se lansează DVD-ul Constantin şi Elena, pe muzica Tarafului din Clejani

Participant la peste 40 de festivaluri, premiant al secţiunii “First Appearance" la IDFA, cel mai important festival de film documentar şi distribuit in peste 7 tari, documentarul "Constantin si Elena" in regia lui Andrei Dascalescu va fi lansat pe DVD,  în data de 15 decembrie, la Muzeul Taranului Roman. Lansarea DVD-ului va fi insotita de o proiectie speciala a filmului incepand cu ora 20:00, in Noul Cinematograf al Regizorului Roman, intrarea fiind gratuita.

Incepand cu ora 22:30 in Clubul Taranului, Taraful din Clejani va sustine un concert, iar intrarea se va face in urma achizitionarii DVD-ului "Constantin si Elena" la un pret pomotional (30 lei).

 "Constantin si Elena" ne spune povestea de dragoste fara varsta a unui cuplu casatorit de peste jumatate de secol, care traieste intr-un sat pitoresc din nord-estul Romaniei (langa Piatra Neamt). Documentarul  porneste de la activitatile cotidiene ale celor doua personaje, urmarite de-a lungul unui an, pentru a ajunge la semnificatii profunde, prezentandu-se o lume in care valorile spirituale primeaza in fata celor materiale.

Trupa de lautari din satul Clejani este cunoscuta pe teritoriul Romaniei insa vizibilitatea este considerabila mai mult in strainatate, unde au plecat adesea pentru concerte sau productii cinematografice. In 1993, liderul tarafului, Caliu, interpreteaza un rol in documentarul francez Latcho Drom al lui Tony Gatlif, iar in 2000 se intalneste cu celebrul actor Johnny Depp pe care il invata tiganeste pentru rolul din The man who cried.  Apropierea lor de arta cinematografica ii face sa fie prezenti si la lansarea dvdului "Constantin si Elena" pe 15 Decembrie, la Muzeul Taranului Roman.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
iolau pe 11 decembrie 2010 09:26
Este un film extraordinar, din care ai ce invata .......
alex_il_fenomeno pe 7 decembrie 2017 11:09
Era o mare valva in jurul lui atunci, si cred ca inca ar putea fi in caz de ar rula undeva, mici sau mari ecrane.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells