Se închid platourile din Anglia. Bridgerton și House of Dragon, sistate, pe măsură ce se înmulțesc cazurile de Covid 19

de Marina Florea în 21 Iul 2021
„Cred că guvernul nostru are mâinile murdare de sânge”

Serialul Bridgerton, al Netflix, și House of Dragon (HBO) sunt printre principalele producții care au fost sistate, în conditiile în care Anglia a devenit o zonă fierbinte pentru varianta Delta a Covid-ului, scrie hollywoodreporter.com: „La multe dintre producțiile în derulare, consultanții de sănătate pentru Covid nu sunt ascultați, iar sfaturile lor sunt ignorate”, declară producătorul veteran Jonathan Weissler.

Drama de epocă Bridgerton de la Netflix a fost sistată pentru a doua oară, după ce s-a descoperit un caz de Covid-19. „Ziua libertății a devenit ziua închiderii” - așa observa Andrew Lloyd Webber luni – tocmai atunci când restul restricțiilor se ridicau în Anglia – că la musical-ul Cinderella se sistează filmările după ce un membru al distribuției a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Impresarul a dat vina deschis pe guvernul britanic, despre care a declarat că a creat „condiții imposibile” ce l-au forțat să sisteze pe termen nedeterminat producțiae.

Cu o rată de infecție crescută datorită unui grad mai mare de contagiere, în special în adunările publice, plus renunțarea la obligativitatea măștilor, Anglia notează 40.000 de noi cazuri, cel mai mare procentaj de noi infectări, care depășește pe cel de la începutul anului.

BBC anunța marți că 1,8 milioane de persoane sunt în izolare într-o carantină masivă care a afectat toate sectoarele economiei. Astfel, Anglia devine un centru nu doar cultural, ci și de răspândire a celei mai virulente tulpini de COVID-19, în condițiile în care înainte de pandemie se bucura de un sistem favorabil de taxare, de investiții majore din partea studiourilor si a firmelor de streaming și de o rata favorabilă liră – dolar.

Totuși, cu puțin timp înainte de 19 iulie un număr alarmant de producții au fost afectate de noul val de Covid. Este și cazul dramei de epocă Bridgerton, ale cărei filmări au fost sistate pe termen nedeterminat a doua oară după un test pozitiv de COVID-19.

Și filmările la producția Netflix cu titlul provizoriu Matilda, și cele ale dramei House of Dragon, prequel la Urzeala Tronurilor de la HBO au fost sistate. Este posibil să fie cazul și al altor producții: există cazuri raportate în care echipa de filmare s-a infectat pentru că nu a purtat măști pe platou...

„Adesea supervizorii de sănătate sunt oameni fără autoritate care au doar un titlu, nu și autoritate. Dacă regizorul sau directorul de imagine nu poartă mască, ce mesaj transmit ei restului echipei?”, se întreabă retoric producătorul veteran Jonathan Weissler.

Numeroase voci dau vina pe guvern, mai ales legat de decizia de a elimina obligativitatea măsurilor anti-Covid: „Cred că guvernul nostru are mâinile murdare de sânge. Nu doar că a provocat decese Covid reacționând așa de încet și nepriceput în timpul primei faze a pandemiei, dar și pentru că acum renunță la restricții deși cazurile explodează”, susține Weissler.

Exploreaza subiecte similare:

Bridgerton

Alte știri din cinema

Regizorul lui Black Adam compară personajul lui Dwayne Johnson cu Dirty Harry

O fi într-adevăr Black Adam Dirty Harry al supereroilor? Dacă îl veți întreba pe regizorul Jaume Collet-Serra, așa ar zice

Film 4 Fun 2021 este gata de start

Spectatorii vor avea șansa de a-și vota filmul preferat pentru Premiul Publicului

Persil susține excelența în cinematografie, la TIFF

Brandul încurajează consumatorii să își păstreze energia creativă pentru momentele și activitățile importante pentru ei

Impresii de la vizionarea primelor 10 minute ale filmului Dune

„Superputerile personajelor sunt uimitoare”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells