Se face un film despre viaţa lui J.R. R. Tolkien

de Cristina Grigore în 16 Aug 2011
Se face un film despre viaţa lui J.R. R. Tolkien

Operele sale au captivat imaginaţia a milioane de oameni, iar adaptările cinematografice ale acestora au încasat miliarde de dolari în toată lumea. Faimosul scriitor britanc J.R.R. Tolkien a fost transformat la rândul său într-un personaj de roman, a cărui adaptare cinematografică a fost anunţată de MovieWeb.

Mirkwood, cartea lui Steve Hillard ce îmbină elemente fantastice cu pasaje din viaţa reală a celui ce a imaginat universul complex şi captivant din seria Frăţia Inelelor, a atras atenţia celor de la EMO Films, care s-au oferit să finanţeze adaptarea sa. Potrivit celor afirmate de Hillard, filmul va urma direcţia impusă de roman, dar „va prelua destul de multe amănunte din biografia sa, de la planurile sale din tinereţe, acelea de a deveni un spărgător de coduri în timpul celui de-al doilea război mondial, până la punerea pe hârtie a îndelung plăsmuitelor sale volume”.

Din Mirkwood vom putea afla despre unele experienţe marcante din experienţa lui Tolkien pe câmpul de luptă şi cum a ajuns apoi profesor şi scriitor, dar şi despre incursiunea sa imaginară în Tărâmul de Mijloc, unde ajunge să declanşeze forţe puternice ale răului care ar face orice pentru a intra în posesia unor documente misterioase, pline de neştiute taine...

Momentan nu au fost oferite alte detalii legate de producţia filmului, ce oferă o perspectivă captivantă şi originală asupra vieţii celui ce a fost inclus de publicaţia The Times pe lista celor mai valoroşi scriitori britanici din 1945 încoace.

Taguri:  J.R.R. Tolkien

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danymury pe 16 august 2011 11:18
da, un adevarat titan in lumea cartilor, ar fi frumos un film
catasmile17 pe 16 august 2011 12:03
hmm interesant !!!!
legolas05 pe 16 august 2011 12:16
imi plac mult operele scrise de el,chiar mi-ar placea sa se faca un film,
Bayard pe 16 august 2011 13:12
Interesant.
xerses pe 16 august 2011 14:41
Si mie mi se pare o idee buna.
africanus pe 16 august 2011 17:12
Super tare stirea asta, a fost un scriitor genial, de ce nu si o ecranizare despre viata lui J.R.R. Tolkin, mai ales ca a fost si veteran al razboaielor mondiale.
iiii pe 16 august 2011 17:59
suna destul de interesant!
RMCmarius pe 16 august 2011 22:41
ar fi perfect daca Peter Jackson ar regiza filmul.
alex_il_fenomeno pe 17 august 2011 17:22
scriitor de legenda , care merita un film biografic !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells