Se clarifică cine sunt vinovații omorului prin imprudență de pe platoul westernului Rust

de Marina Florea în 28 Oct 2021
Arma cu care actorul Alec Baldwin a tras pe platou, provocând moartea unei colege de platou, i-a fost dată spunându-i-se că e sigură, așa spun surse din instanță

În săptămâna trecută de la moartea tragică și inutilă a Galinei Hutchins, care și-a pierdut viața pe platourile de filmare ale westernului Rust, atunci când un glonte a fost tras accidental dintr-o armă ținută de Alec Baldwin, aflăm tot mai multe amănunte legate de această tragedie care putea fi ușor evitată.

Prin anchete pe platoul de filmare și prin interviuri cu cei implicați în producție, s-a ajuns la imaginea unui platou de filmare care, încă de înainte de moartea lui Hutchins, era în dezordine. La numai câteva ore de accidentul fatal, Los Angeles Times anunța că mai mulți membri ai echipei de filmare au părăsit proiectul din cauza condițiilor de lucru care implicau „navetă foarte lungă și salarii restante”.

Una dintre persoanele cheie din incident este Hannah Gutierrez-Reed, tânăra neexperimentată de 24 de ani care a fost angajată ca armurier și căreia i s-au dat în grijă armele de recuzită de pe platou. Cu puțin înainte de angajarea ei, un alt armurier, cu o experiență considerabilă de peste 30 de ani, a refuzat postul pe platoul de filmare datorită a ceea ce el considera „semnale mari de alarmă”.

Gutierrez-Reed este fiica unui celebru armurier și specialist în arme, Thell Reed, care a fost coach de arme de foc și armurier la numeroase producții celebre, printre care L.A. Confidential, Miami Vice, și Once Upon a Time... in Hollywood.

După cum spune profilul ei de pe IMDb, Gutierrez-Reed a mai lucrat la numai două filme înainte de a fi armurier la Rust - și la unul dintre ele a fost asistentă de costume. La celălalt, tânăra a fost armurier la producția lui Brett Donowho The Old Way, în care Nicholas Cage juca rolul unui pistolar trecut de prima tinerețe, al cărui trecut îl prinde din urmă. Publicația The Wrap notează că aici Gutierrez - Reed a primit mai multe critici pe platoul de la The Old Way, având fricțiuni cu Nicholas Cage însuși.

Unul dintre membrii echipei de filmare, care a fost electrician pe platourile filmului The Old Way, relata pentru The Wrap că Gutierrez-Reed a stârnit furia lui Cage și a altor membri ai echipei de producție pentru că nu a respectat reguli de bază ale lucrului cu arme de foc: anunțarea acestora și a folosirii lor pe platou.

După ce a tras cu arma lângă actori pentru a doua oară în trei zile fără să anunțe, Cage ar fi strigat la Gutierrez-Reed: „Anunță înainte, tocmai mi-ai spart timpanele!”, înainte să iasă furios de pe platou. „Am spus regizorului secund, `Trebuie să o dai afară`, a adăugat Brumbaugh. După al doilea foc am fost enervat. A avansat prea repede. E o începătoare!”

O altă sursă de pe platoul de filmare a contrazis relatarea de mai sus, însă prima sursă s-a plâns în continuare că lipsa de experiență a tinerei armurier `ar fi pus echipa de filmare în pericol, ceea ce putea fi ușor evitat”, de exemplu prin `intrarea pe platou cu gloanțe oarbe încărcate în armă fără să anunțe echipa de filmare, încălcând regulile de siguranță” sau „ținerea armelor de foc sub braț sau a unei puști în fiecare mână, gata să se tragă cu ele și îndreptate spre persoane” și că „a tras de două ori cu arma pe platou fără să anunțe echipa de filmare, așa cum regulile o cer.”

Reiese că accidentul tragic de pe platoul filmului Rust nu e primul din vina lui Gutierrez-Reed. Cu nu mai mult de o lună în urmă, The Wrap publica un interviu dat de tânară emisiunii Voices of the West, unde povestea despre meseria ei și relata că munca la The Old Way era un mod „foarte șmecher” de a începe o carieră de armurier. Deși a relatat că mare parte din meserie a învățat-o de la tatăl ei, susținea că unele lucruri le-a învățat pe cont propriu, ca de pildă încărcarea gloanțelor oarbe.

„Partea frumoasă a meseriei”, relata Gutierrez-Reed, este „să arătăm oamenilor care - de obicei - sunt înspăimântați de arme că acestea pot fi sigure și că nu sunt periculoase atât timp cât nu ajung în mâinile cui nu trebuie”.

 

Alte știri din cinema

Encanto aduce buna dispoziție pe marile ecrane și vorbește despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi

Realismul magic, o inspirație pentru filmul nostru, este ancorat în emoții și evenimente reale, spune regizorul Byron Howard

Black Snake Moan: Samuel L. Jackson, Christina Ricci și Justin Timberlake într-un joc pervers al destinelor

Thriller-ul muzical Black Snake Moan (2006) poate fi văzut vineri, 26 noiembrie, de la 00:30, pe postul TV1000

E Black Friday și la filmele de pe platforma Happy Cinema

De Black Friday, ai 30% reducere la orice film de pe www.play.happycinema.ro

Bonusuri de milioane pentru actorii din This Is Us

Interpreţii membrilor familiei Pearson forţează studiourile să le crească onorariile

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ddman pe 29 octombrie 2021 00:26
Un experimentat armurier refuza postul datorita "semnalelor mari de alarma", care or fi, numai el stie, dar in schimb "neexperimenata" de Hannah e de vina ca este prea increzuta, se crede prea smechera si nu prea tine de parerea nimanui. De la aceste chestiuni si pana la a incarca arma cu gloante letale este cale lunga. Ceva nu se leaga, sau...se leaga prea bine ...
ishmael pe 29 octombrie 2021 09:11
nu inteleg ce cauta gloantele letale in studioul de filmare
smync74 pe 3 noiembrie 2021 23:43
Eu nu inteleg cum poti aduce arme letale in locul gloantelor oarbe pe platou si, mai mult decat atat, sa ajungi sa le si folosesti la filmare. Este noaptea mintii!
Daca imi spuneau ca Galina Hutchins a decedat din cauza unei muscaturi de ornitorinc, mi se parea mai plauzibil.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells