Scurtmetrajul românesc When Night meets Dawn, la Quinzaine des Réalisateurs 2021

de Marina Florea în 8 Iun 2021
Quinzaine des Réalisateurs este o secțiune dedicată noilor voci ale cinematografiei

Filmul de scurtmetraj When Night meets Dawn, în regia Andreei Cristina Borțun, va avea premiera mondială în secțiunea Quinzaine des Realisateurs, secțiune paralelă a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Secțiunea competițională va avea loc între 7 și 17 iulie 2021.

Cel de-al patrulea scurtmetraj al Andreei Cristina Borțun urmărește o zi din viața unui adolescent aflat într-o explorare a identității. Pe străzile fierbinți ale unui oraș ciudat acesta pornește în căutarea noului său prieten. Odată cu căderea nopții, natura din jurul său devine exotică, iar experiența căutării una viscerală.

Filmul a fost produs în plină pandemie de Atelier de Film, în coproducție cu Petra Films, Forest Film și Avanpost, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Sedica Vision și Domeniile Averești și este distribuit de Radiator IP Sales.

Quinzaine des Réalisateurs este o secțiune dedicată noilor voci ale cinematografiei, concentrându-se pe viziuni unice care reflectă bogăția și diversitatea cinematografiei contemporane..

Despre regizoare:
Andreea Cristina Borțun este cineastă și dramaturgă română, absolventă a UNATC București. Opera sa îmbină poezia vizuală și antropologia pentru a explora originile, punctul de vedere feminin și natura. Documentarele sale recente întruchipează o privire intersecțională feminină și dau o voce femeilor din mediul rural, se vede în comunicatul remis Cinemagia. Filmele la care Andreea a lucrat au avut premiera la Toronto IFF și Karlovy Vary IFF, printre altele. Andreea este, de asemenea, co-fondator al Pustnik, o rezidență internațională de scenaristică. În prezent ea încheie dezvoltarea scenariului la primul său proiect de lungmetraj “Malul Vânăt”.

 

Exploreaza subiecte similare:

Andreea Cristina Bortun, When Night meets Dawn

Alte știri din cinema

Scenaristul lui Die Hard lucrează la serialul Assassin's Creed

Noul serial face parte dintr-un deal între Netflix și Ubisoft

“Raya și ultimul dragon”, aventură și metaforă despre maturizare și încredere

Raya are sabia tatălui ei, pe prietenul Tuk Tuk, o fărâmă dintr-un obiect care ar putea fi magic și o misiune: găsirea ultimului dragon

Focus Sat lansează noul portofoliu de pachete TV satelit pentru o experiență de vizionare completă

Serviciul TV prin satelit Focus Sat este disponibil de acum în 2 variante, TV cu abonament și TV fără abonament

Sezonul 2 al Shadow and Bone, popularul serial fantasy, a fost deja scris, confirmă producătorul

Primul sezon din Shadow and Bone este acum disponibil în streaming pe Netflix

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells