Scurtmetrajele premiate se văd la Marele Picnic, pe 29 şi 30 iulie

de Cinemagia în 14 Iul 2017
Filmele premiate aduc poveștile prezentului pe ecranul ShortsUP

Ajuns la a 4-a ediție, Marele Picnic cinematografic al verii va avea loc anul acesta între 29 și 30 iulie, la Grădina Botanică București. Spectatorii sunt invitați să ocupe un loc confortabil pe pajiștea grădinii, acolo unde ecranul gonflabil ShortsUP va găzdui, sâmbătă și duminică, un program de scurtmetraje recente, premiate la festivaluri internaționale. Un concert de jazz, ateliere de gătit, cursuri de slackline și frisbee plus un food court cu bucătării urbane completează programul weekendului de vară în natură.

Marele Picnic explorează legătura omului cu natura, în mijlocul orașului aglomerat, iar personajele din filmele ShortsUP au o căutare comună: aceea de a-și regăsi locul în propria lor comunitate, în orice colț al lumii s-ar afla.

În animația Pe balcon (r. David Dell’Edera, Ungaria, 2016), premiată la Annecy International Animated Film Festival, descoperim povestea locuitorilor dintr-un mic cartier de periferie, pe care-i leagă experiența unei zile caniculare petrecute la bloc. O întâmplare mult-așteptată rupe ordinea aparentă și aduce imprevizibilul în ecuație. Trailer.

Câștigătorul Ursului de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de film de la Berlin, Balada broaștei (r. Leonor Teles, Portugalia, 2016), aduce pe ecranul Marelui Picnic o poveste emoționantă și inteligentă despre viața romilor în societatea portugheză. O construcție cinematografică complet diferită, ce documentează fabulă despre respingerea diversității într-o lume aparent deschisă.

Toată lumea-i fericită în satul olandez Kropsdam, unul dintre cele mai liniștite locuri de pe pământ. Doar Lammert dă de ghinion, când comunitatea îl suspectează de complot cu o companie de energie eoliană. Cum te întorci la viața bună când lumea e împotriva ta, fără motiv? Un semn de întrebare și un zâmbet lung vin odată cu comedia hilară Salutări din Kropsdam (r. Joren Molter, Olanda, 2016), premiată la Warsaw Film Festival. Trailer.

Din programul Marele Picnic nu lipsesc nici filmele românești, iar unul dintre ele este 237 de ani  (r. Ioana Mischie, România, 2016), difuzat in premiera la Palm Springs International Short Film Festival. Ancorat în realitatea noastră, filmul Ioanei Mischie este povestea unei comunități rurale care trăiește de pe urma ajutoarelor de stat, folosindu-și la maxim ingeniozitatea. O ciocnire cu autoritățile nu face altceva decât să transforme totul într-o poveste profund umană.

Sâmbăta, pe 29 iulie, atmosfera de la Marele Picnic ShortsUP va fi antrenată de concertul de jazz Ana Dubyk Cvartet, cu vocalista Ana Dubyk, Mihai Iordache la saxofon, Toma Dimitriu la clape și Răzvan Cojan la bas. O ocazie bună să dansezi desculț în iarbă sau să te bucuri de farmecul jazz-ului sub cerul liber. Experiența ShortsUP aduce, la pachet, o sumedenie de activități de picnic, de la tururi ghidate în Grădina, până la ateliere de gătit și food court cu bucătării urbane. Mai multe detalii despre extra-activități pe www.shortsup.ro.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook și Eventim la prețul de 25 lei/ seară și 40 lei/ abonament sau la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 50 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.  Copiii sub 12 ani beneficiază de intrare gratuită. Important: în cazul în care vremea nu permite buna desfășurare a evenimentului în aer liber, acesta va fi reprogramat pentru weekendul următor, respectiv weekendul 5-6 august.

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells