Scuba diving (aproape) live la Samsung IMAX

de Gloria Sauciuc în 19 Nov 2009
Cinema City Cotroceni

Primul megaplex din România, Cimena City Cotroceni, a fost inaugurat miercuri seară la Bucureşti cu momente de iluzionism, tango pasional, scenete, salsa, concerte, proiecţii gratis şi şedinţe foto pentru cei care aveau chef să se costumeze în cavaleri medievali ori personaje de secol XVII.  Animatori au fost Cabral şi câteva personaje pe picioroange. Statuile-vii nu au lipsit (preferatul meu a fost Gladiatorul)... Invitaţii au avut acces gratuit la comedii, din care în avanpremieră Vacanţă All Inclusive/Couples Retreat (cu premiera la noi pe 4 decembrie), dar şi la documentarul Into the Deep/Lumea din adâncuri, unul dintre cele mai rulate şi mai de succes producţii IMAX 3D, pe care publicul larg îl va putea vedea de vineri, 20 noiembrie, la un preţ de 24 de lei după ora 17, sau de 23 de lei înainte de această oră.

Cum deja aţi aflat, Cinema City Cotroceni cuprinde 21 de săli de cinema, care includ o sală Samsung IMAX şi 3 săli Samsung VIP, dispunând în total de 4300 de locuri. Sigur ştiţi până acum şi că Megaplexul e amplasat în cadrul AFI Palace Cotroceni, cel mai mare mall din Bucureşti.

Revenind la experienţa cinematografică pe care am trăit-o la Cinema City Cotroceni, ţin să precizez că proiecţia 3D la care am participat a fost cu adevărat inedită, datorită luminozităţii imaginii şi adâncimii.  


Cât priveşte vizionarea din sala IMAX, m-am simţit ca făcând snorkeling, printre corali şi peşti de suprafaţă. După care am coborât mai adânc, ca la scuba diving, şi m-am văzut înconjurată de pădurile de vareci, stele de mare, arici, foci, calamari. Cum aţi dedus deja, am vizionat Into the Deep/Lumea din adâncuri, pe care îl prefer documentarului T-Rex, de asemenea proiectat în sala IMAX din 20 noiembrie. Un documentar pe care l-aş recomanda mai degrabă profesorilor de geologie care vor să-şi impresioneze elevii, aducându-i la un film despre o familie de paleontologi pasionaţi.

Un lucru de ştiut - alegeţi totuşi locurile din centrul sălii, eventual primele 4-5 rânduri, pentru că senzaţia că eşti în mijlocul poveştii este mai puternică. Apoi, ţineţi minte - ochelarii albaştri sunt pentru bărbaţi, cei verzi pentru femei, iar ochelarii 3D portocalii sunt pentru copii. Un minus e faptul că scaunele nu au suport pentru pahare.

Din 18 decembrie vom vedea şi producţia Avatar în sala IMAX, iar în 2010 şi 2011 - posibil filme ca Alice in Wonderland (IMAX 3D), How to Train Your Dragon (IMAX 3D), Shrek Forever After (IMAX 3D), Inception, Tron Legacy (IMAX 3D), Spider-Man 4 (IMAX 3D) - pentru aceste filme studiourile producătoare vor remasteriza pelicula clasică de 35 mm pe 70 mm.

Programul Cinema City Cotroceni îl găsiţi deja pe Cinemagia, iar preţurile biletelor variază în cele 17 săli standard de la 15 ron (înainte de ora 17, de luni până vineri, filme peliculă) la  34 de lei (premiere, format 3D).

Mai jos, sala IMAX din Bucureşti:

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Wonka pe 19 noiembrie 2009 19:51
Frumos.
eko pe 20 noiembrie 2009 00:05
arata extraordinar.
abia astept 18 decembrie sa apara Avatar.

noname pe 20 noiembrie 2009 00:29
ii multumesc lui IMAX ca s-a gandit la noi,romani.
cris_cris pe 20 noiembrie 2009 14:40
foarte frumos... astept sa se deschida si la IASI o sala IMAX...
X pe 20 noiembrie 2009 17:12
Sa astepti mult si bine cris_cris :))=))
E un miracol ca avem si in Bucuresti.....

fynou pe 20 noiembrie 2009 21:51
este super abia astept sa ajung si io pakolo sa vad un film:D
--- pe 29 noiembrie 2009 23:48
am fost la imax la T-rex si este GENIAL! superb, recomand oricui sa mearga, 23 ron este un pret foarte mic.
este foarte diferit de ordinary 3D, ai impresia k esti tu in film si nu doar te uiti la el.
la un moment dat imi venea sa intind mana s-o apuc pe actrita de fund :))) (desi nu era un fund extrem de frumos) =))

ciompes pe 31 decembrie 2009 16:43
vazut avatar. "Outstanding"
Vlad pe 12 martie 2010 20:31
Am fost si................e foarte tare !!!!!!!!!!!!
Al3xX09 pe 15 mai 2010 16:33
Foarte tare soooper!!!!!!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells