Scenaristul lui Bohemian Rhapsody va lucra la biopicul Bee Gees

de Cristina Grigore în 7 Nov 2019
Filmul despre celebra trupă a anilor '60 -'70 și-a asigurat un specialist în producții biografice

Paramount Pictures a început lucrul la un film biografic despre evoluția Bee Gees, una dintre cele mai de succes trupe ale tuturor timpurilor. Cel desemnat să se ocupe de scenariu este Anthony McCarten, a anunțat deadline.com.

McCarten a fost de trei ori nominalizat la premiile Oscar - pentru scenariul lui Bohemian Rhapsody (biopicul cu cele mai mari încasări de până acum), pentru cel al lui The Theory of Everything și cel al lui Darkest Hour. Cum anul acesta se regăsește pe genericul lui The Two Popes, scenaristul pare să fi devenit preferatul realizatorilor de producții biografice; noul film Bee Gees este, așadar, pe mâini bune. Încă o dovadă în acest sens este și faptul că a fost ales să se ocupe de biopicul ce va spune povestea de dragoste dintre John Lennon și Yoko Ono.

Trupa pop Bee Gees a fost înființată în 1958 de către frații Maurice, Robin și Barry Gibb. Apogeul celebrității a venit odată cu melodiile incluse pe coloana sonoră a lui Saturday Night Fever, printre care s-a aflat și ultra hit-ul disco Stayin' Alive.

Bee Gees au vândut peste 220 de milioane de discuri la nivel mondial, poziționându-se astfel drept cei mai bine vânduți artiști muzicali din toate timpurile. Au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame în 1997.

Potrivit thehollywoodreporter.com, și Steven Spielberg a încercat multă vreme să obțină drepturile de producție pentru realizarea unui biopic Bee Gees. Ele au fost însă achiziționate de GK Films pentru Paramount, iar Spielberg, care urma să figureze ca producător, a fost până la urmă exclus din proiect.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Anthony McCarten, Bohemian Rhapsody, The Theory of Everything, Darkest Hour , The Two Popes, Steven Spielberg

Alte știri din cinema

Sin City a găsit calea spre micul ecran

Proiectul se afla în planul The Weinstein Company și al Dimension Television, însă a fost abandonat după scandalul Harvey Weinstein

Christian Bale explică de ce nu s-a făcut și al patrulea film The Dark Knight

După The Dark Knight Rises (2012), Warner Bros. a dorit continuarea seriei

Ivana cea Groaznică a câștigat marele premiu la Zagreb Film Festival

Din 13 martie 2020 va rula în cinematografele din România

Yoda bebeluș este noul star din serialul The Mandalorian de pe Disney+

„Tocmai am văzut Mandalorian și tot ce pot să spun e că mi-aș da viața pentru micul Yoda...”, a scris un fan al serialului

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells