Scenariştii Urzelii tronurilor apără evoluţia neprevăzută a lui Daenerys Targaryen

de Gloria Sauciuc în 17 Mai 2019
Atenție, articolul conține spoilere

Personajul preferat al fanilor serialului Urzeala tronurilor a înnebunit în penultimul episod iar această turnură neaşteptată a fost urâtă de spectatori. Realizatorii serialului se justifică, spunând că  supărarea a fost cauza acţiunilor ei. Realizatorii serialului au insistat că Daenerys Targaryen a avut inima zdrobită atunci când a pornit un asasinat în masă în penultimul episod, notează thesun.co.uk.

În penultimul episod, regina Daenerys, după ani întregi în care eliberase oraşe în cele Şapte Regate, şi-a măcelărit propriul popor. Co-autorii David Benioff şi D.B.Weiss au apărat decizia de a o pune pe Daenerys (Emilia Clarke) împotriva Debarcaderului Regelui, deşi oraşul se predase deja. În penultimul episod, personajul a devenit malefic, iar fanii, cărora nu le-a venit să creadă, au considerat că finala sezonului e un eșec.

Benioff declara: „Dany este o persoană foarte puternică. De asemenea, a avut prieteni apropiaţi şi consilieri apropiaţi pe întreaga durată a serialului. Iar dacă vă uitaţi la cei care i-au fost aproape atâta timp, veţi vedea că aproape toţi fie s-au întors împotriva ei fie au murit, şi acum este singură. Şi este periculos pentru cineva care are atâta putere să fie atât de izolat. Aşa că, atunci când a avut nevoie de îndrumare şi de genul acela de prietenii apropiate şi sfaturi bune, totul a dispărut”.

Pe de altă parte, realizatorii susțin că Dany simte că Jon Snow a abandonat-o, ca regină, atunci când le-a relatat Sansei şi Aryei Stark că el însuşi ar fi un Targaryen.

Benioff a declarat: „Jon Snow este persoana de care ea s-a îndrăgostit, iar acum, din ceea ce ştie, Jon a trădat-o relatând despre adevărata lui identitate, şi despre faptul că nu poate să îi răspundă iubirii ei”. Weiss a adăugat că, deşi acţiunile ei au fost  „oribile”, ea a simţit că singura ei opţiune este să exploateze frica oamenilor faţă de ea. Producătorul continuă: „Cred că, atunci când ea spune `Să fie frică!`, se resemnează la gândul că trebuie să facă lucruri într-un mod neplăcut, şi trebuie să le ducă la capăt într-un mod oribil pentru mulţi”.

Benioff a adăugat. „A ales violenţa. Cineva din familia Targaryen care alege violenţa este ceva terifiant”. „În alte circumstanţe, nu cred că această latură a lui Dany ar fi ieşit la iveală. Dacă Cersei nu ar fi trădat-o, dacă Cersei nu ar fi executat-o pe Missandei, dacă Jon nu ar fi spus adevărul... De asemenea, dacă aceste lucruri s-ar fi întâmplat în alt fel, atunci nu cred că am mai fi văzut această latură a lui Daenerys Targaryen!”.

Scenariştii au fost criticaţi săptămâna aceasta, fanii susţinând că ei au forţat finalul serialului de succes. Episodul cu numărul 5, intitulat The Bells, a fost cel mai slab cotat din istoria serialului pe agregatorul de opinii RottenTomatoes.com, obținând numai 49% păreri favorabile.

Iată un preview al ultimului episod, ce se va difuza pe micile ecrane și pe platforma HBO GO pe 20 mai:

 

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, David Benioff

Alte știri din cinema

Ce spune presa străină despre Once Upon a time in Hollywood, filmul lui Tarantino

Producția cu Leonardo DiCaprio și Brad Pitt va avea premiera în țara noastră pe 9 august

Aladdin, între spectacol vizual şi suicid creativ

Cum poate captiva publicul un film a cărui poveste o cunoşti pas cu pas?

O plimbare cu covorul zburător din filmul Aladdin? Se poate în sala 4DX!

Efectelor de mișcare din sala 4DX, se adaugă intensificarea scenelor muzicale prin mișcările ritmice ale scaunelor, dar și prin efectele de mediu delicate

Filme remarcate la Cannes, Berlin și Sundance, în premieră în competiția BIFF

Cea de-a 15-a ediție a BIFF va avea loc între 24 și 30 iunie la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco și Grădina cu Filme – Cinema & More – Creart din București

Părerea ta

Spune-ţi părerea
viorellll pe 17 mai 2019 13:08
Sunt de acord cu ei.
ishmael pe 18 mai 2019 12:04
Arya o omoara pe Dany?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells