Scena din Star Wars: The Last Jedi de la care echipa de filmare nu-şi putea dezlipi ochii

de Gloria Sauciuc în 23 Dec 2017
Atenție, articolul conține spoilere! Nu citiți dacă nu ați văzut încă filmul

Chiar şi cel mai puternic dintre maeştrii Jedi are nevoie, câteodată, de îndrumare, şi - din fericire pentru Luke Skywalker în Star Wars: The Last Jedi - acesta a primit sfatul lui Yoda, mentorul său decedat.

Chiar atunci când Luke era pe punctul să ardă copacul care deţinea toate textele Jedi, spiritul fiinţei verzi pare să-i fi oferit lui Luke câteva foarte necesare cuvinte de înţelepciune.

Admirabil este că, în loc să îl reconstituie pe Yoda folosindu-se de grafica pe computer, precum în prequel-uri, The Last Jedi a preferat să se întoarcă la soluţia tradiţională - păpuşile mișcate manual, scrie Cinemablend. Aşa că, atunci când a fost nevoie ca Mark Hamill să apară alături de Yoda, numeroşi membri ai echipei de filmare au asistat  euforici.

Autorul de efecte speciale Neil Scanlan relatează: „A fost incredibil atunci când am filmat respectiva secvenţă. Copacului i se dăduse foc. M-am întors, şi era cu noi un public de vreo 60 de oameni într-un loc unde era o provocare din cauza frigului. Era linişte, şi nu-l auzeam decât pe Yoda, pe Frank Oz şi pe Mark Hamill".

Regizorul Rian Johnson a considerat că nu ar avea acelaşi impact emoţional ca Luke Skywalker să apară alături de Obi-Wan Kenobi în The Last Jedi, mai ales că Ewan McGregor şi nu Alec Guinness ar juca personajul. Asta însemna ca Yoda să fie acel care îl aduce cu picioarele pe pământ pe Luke.

Filmarea scenei cu Luke şi cu Yoda a fost într-adevăr memorabilă, iar publicul care a văzut filmul a avut o surpriză plăcută. Insistând pe latura comică a personalităţii sale, aşa cum am văzut-o în The Empire Strikes Back, Yoda i-a amintit lui Luke Skywalker despre cum un Jedi trebuie să fie sigur de calea sa. Şi, totuşi, atunci când Luke s-a hotărât să nu distrugă textele Jedi, Yoda a chemat un fulger al Forţei care să aprindă el însuşi copacul.

Atunci când Luke s-a întrebat de ce a făcut Yoda asta, micul prieten verde a spus că de Jedi înşişi depinde să transmită mai departe cunoştinţele, şi nu să facă asta prin intermediul cărţilor. Cu Luke plecat, depinde de Rey să păstreze tradiţia Jedi.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: The Last Jedi

Alte știri din cinema

A murit Verne Troyer

Actorul Verne Troyer a decedat la vârsta de 49 de ani, conform unei declaraţii apărută sâmbătă pe social media

Weekend la Castel: primul film al lui Hitchcock și fantasy-ul filmat la Cluj

Grădina plăcerilor și Tokyo Vampire Hotel, proiectate în premieră la Bonțida, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania

Premierele săptămânii 20-26 aprilie 2018

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Jurassic World 3 va fi un „science thriller”, spune Colin Trevorrow

Regizorul promite o reîntoarcere la stilul primului film din serie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells