Scandalul Harvey Weinstein. Cazul producătorului va fi discutat sâmbătă de Academia Americană de Film

de Cristina Grigore în 12 Oct 2017
În urma numeroaselor dezvăluiri din presa americană – ce include mărturii ale agresiunii sexuale din partea unor actriţe celebre, ca Jolie şi Paltrow, Academia Britanică de Film şi Televiziune i-a suspendat acestuia calitatea de membru

Academia Americană de Film a anuţat miercuri că va discuta cazul producătorului Harvey Weinstein, acuzat de hărţuire sexuală, într-o sedinţă ce va avea loc în acest week-end, pe 14 octombrie (când sunt aşteptate şi măsurile pe care organizaţia le va lua împotriva acestuia). În comunicatul emis presei, preluat de site-ul Deadline, Academia cataloghează comportamentul producătorului ca „respingător, inaceptabil şi non-etic”.

Scandalul iscat odată cu apariţia în presă a numeroaselor mărturii ale comportamentului său abuziv şi neadecvat este în toi.

O seamă de actriţe celebre - precum Angelina Jolie, Heather Graham, Mira Sorvino şi Gwyneth Paltrow - au povestit situaţiile jenante prin care au trecut. The New York Times, dar şi alte publicaţii, au adus la cunoştinţa publicului declaraţiile mai multor actriţe şi a peste 15 actuale şi foste angajate ale companiilor de producţie înfiinţate de Weinsein şi fratele său, Bob.

Cele mai recente mărturii sunt ale actriţelor Léa Seydoux şi Cara Delevingne.

„Săteam de vorbă, pe canapea, când a sărit pe mine şi a început să mă sărute. A trebuit să mă apăr. Era mare şi gras şi mi-a trebuit multă forţă ca să îi rezist. Am plecat din cameră extrem de enervată. Dar mă temeam de el. Ştiam clar cine era”, a spus Seydoux.

„Când am ajuns, m-am bucurat să văd încă o femeie în cameră; m-am gândit imediat că sunt în siguranţă. El [Weinstein] ne-a cerut să ne sărutăm, iar ea a început să se îndrepte către el. M-am ridicat imediat şi l-am întrebat dacă ştie că eu pot să cânt. Şi am început să cânt… Credeam că aşa voi îmbunătăţi cumva situaţia, că voi face lucrurile să fie mai profesionale, ca la o audiţie… Eram foarte agitată . După asta am spus că trebuie să plec. S-a postat în faţa uşii şi a încercat să mă sărute pe gură. L-am oprit şi am plecat de acolo”, a povestit şi Delevingne.

Pe 11 octombrie, Academia Britanică de Film şi Televiziune (BAFTA) i-a suspendat lui Harvey Weinstein (65 de ani) calitatea de membru al organizaţiei. El a fost concediat la începutul acestei săptămâni de către Consiliul Director al propriei companii - The Weinstein Company. Georgina Chapman (41 de ani), cea care îi este soţie din 2007, şi-a anunţat despărţirea de celebrul producător, odată ce acuzaţiile la adresa acestuia s-au înmulţit.

Harvey Weinstein a admis că a cauzat „multă durere” prin comportamentul său, însă a numit „clar false” unele dintre acuzaţiile la adresa sa.

 

Exploreaza subiecte similare:

Harvey Weinstein, Angelina Jolie, Heather Graham, Mira Sorvino, Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux, Cara Delevingne, Georgina Chapman

Alte știri din cinema

Jennifer Lawrence povesteşte o experienţă umilitoare de la începutul carierei

De la comparaţii în costumul Evei cu alte tinere, la aluzii sexuale, actriţa a acceptat totul pentru a putea avansa în branşă...

Solo: A Star Wars Story este titlul oficial al producţiei despre Han Solo

Pelicula regizată de Ron Howard a încheiat marţi filmările

„Dumnezeu să ne ierte”, despre doi polițiști în căutarea unui monstru, din 27 octombrie

Inspectorii Velarde și Alfaro se confruntă pe neașteptate cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai repede și cât mai discret, dar acțiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului

Michael Fassbender și Alicia Vikander s-au căsătorit

Interpretul lui David din Prometheus este acum soţul Avei din Ex Machina

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback