Sărbători pascale. Șapte filme tematice la TV

de Gloria Sauciuc în 6 Apr 2018
Cele mai bune filme care dau viață unor pasaje biblice emoționante

Cu ocazia sărbătorilor de Paște, iată o serie de filme din programul posturilor TV de la noi care dau viață unor fragmente din Biblie, invitându-ne la reflecție și inundându-ne sufletul cu emoții puternice. Începem recomandările cu un film despre un iad metaforic iar lista continuă cu cel mai popular film de Paște printre telespectatorii români, apoi cu o comedie, cu un film sângeros și două producții la care dezlănțuirea naturii e prilej de efecte speciale dintre cele mai impresionante.

Vă urăm totodată cu această ocazie sărbători pascale în liniște și cu bucurie! 

Îngerul exterminator - vineri, 6 aprilie, ora 10.40, Cinemax 2

Poate alegerea cel mai puţin evidentă din listă, Îngerul exterminator vorbeşte despre un iad metaforic.  Jean-Paul Sartre punea că „nu-i nevoie de flăcări şi de smoală, infernul sunt ceilalţi”. Plecând de la un pretext pe jumătate real, pe jumătate fantastic, regizorul spaniol Luis Buñuel abordează una dintre temele sale favorite: moravurile decadente şi nimicnicia umană, într-un mod extrem de original. ”Capcana” în care sunt prinşi cei care participă la reuniune este întinsă de ei înşişi, numai că nu conştientizează acest lucru. Sunt invocate, pe rând, forţele luminii şi ale întunericului pentru ”a sparge blestemul”, numai că blestemul rezida în însăşi condiţia umană şi mai ales în laşitatea specifică omului de a nu se lupta cu sine însuşi şi de a arunca vina pe celălalt. 

Iisus din Nazareth (1977) – rulează  la TV vineri, de la ora 20 şi sâmbătă, aprilie, ora 22:30, la Antena 1

Poate cel mai iubit film despre Iisus, și cu siguranță cel mai difuzat de către posturile noastre de televiziune, Jesus of Nazareth e un film pe care publicul de toate vârstele trebuie să îl vadă.

Hristos cu ochii larg deschişi ai lui Robert Powell (regizorul Zeffirelli i-a cerut în mod special să nu clipească, pentru a ieşi ochii în evidenţă ) e o prezenţă eterică, spiritualizată, uşor ruptă de realitate care umanizează această bucată filmată din Biblie.

Evan Atotputernicul - se difuzează vineri, 6 aprilie, ora 20:00 și sâmbătă, 7 aprilie, ora 10:25, Digi Film

Dumnezeu îi încredințează lui Evan construirea unei noi arce, în această comedie plasată în contemporaneitate. Și iată-l pe Evan cum se transformă dintr-un bărbat care voia să-și servească țara ca om politic, în salvatorul întregii omeniri. După ce Bruce Almighty a devenit unul din cele mai mari succese de casă din cariera lui Jim Carrey, cu peste 500 de milioane de dolari încasări, o continuare a devenit obligatorie. În 2007, Evan Almighty devenea cea mai scumpă comedie produsă vreodată la Hollywood, cu un buget de 175 de milioane de dolari. Încasările au fost dezamăgitoare, dar filmul i-a cimentat cariera lui Steve Carell la Hollywood, iar fanii lui Morgan Freeman s-au bucurat să-l revadă în rolul lui Dumnezeu.

Patimile lui Hristos - Paramount Channel difuzează filmul vineri, 6 aprilie, ora 20:30

Scenariul pentru Patimile lui Hristos a fost adaptat de regizorul/producătorul Mel Gibson, în colaborare cu Benedict Fitzgerald (Wise Blood, In Cold Blood, Heart of Darkness, Zelda) si înfăţişază ultimele douăsprezece ore din viaţa lui Hristos pe pământ. A fost adaptat după cele patru Evanghelii după Matei, Marcu, Luca şi Ioan. Gibson s-a concentrat intens pe suferința fizicã si s-a dedicat cu patimă aspectelor tehnice ale torturii.

Exodus: Zei și regi - PRO TV difuzează filmul sâmbătă, 7 aprilie, ora 20:00

Film impresionant sub aspect vizual, în care Ridley Scott ne poartă în vremuri imemoriale, descriind exodul evreilor din Egipt, în căutarea Pământului Făgăduinței, sub conducerea lui Moise (Christian Bale). Când Ramses (Joel Edgerton, foto colaj) respinge rugăminţile lui Moise de a lăsa poporul acestuia să plece, Egiptul este lovit de o serie de urgii şi de plăgi. Sfetnicii lui Ramses oferă explicaţii cu baze ştiinţifice pentru aceste fenomene, care reprezintă spectacole în acelaşi timp palpitante şi groaznice. Prima urgie soseşte după ce crocodilii din Nil încep să se atace unii pe alţii şi să atace marinari egipteni, cuprinşi de o sălbatică frenezie devoratoare. Apele însângerate şi învolburate dau Nilului culoarea roşie, lăsând la suprafaţă un covor de peşti morţi, privaţi de oxigen. Broaştele invadează oraşul Pi Ramses şi chiar palatul lui Ramses, în căutare de hrană. După moartea batracienilor, roiuri de muşte ies din leşurile lor putrede, pline de viermi, iar străzile oraşului pe care Ramses l-a construit ca omagiu adus sieşi devin invizibile din cauza norului negru de muşte. Mişcările norului gros de muşte sunt cât se poate de distinctive, iar mişcările roiului de lăcuste care invadează ulterior oraşul sunt chiar mai neliniştitoare.

Sfântul Petru (2005) – rulează  la TV duminică,  8 aprilie, ora 20:00, la Național TV

După răstignirea lui Hristos, Petru (Omar Sharif), cel mai credincios discipol al său, trebuie să-și învingă slăbiciunile și să țină unită comunitatea creștină. Învierea lui Iisus este momentul hotărâtor care-i va da forță să pornească pe un drum lung, acela de a apăra și de a răspândi mesajul învățătorului său, de la Ierusalim până la Roma, în ciuda persecuțiilor și cu prețul propriei vieți.

Noe (2014)rulează  la TV duminică,  8 aprilie, ora 22:00, la PRO TV

Plecând de la impresionanta poveste despre curaj, sacrificiu, speranță și mântuire, Darren Aronosfky aduce pe marele ecran Noah/Noe, cu Russel Crowe în rolul celui ales de Dumnezeu pentru o misiune extraordinară de salvare a celor inocenți înainte ca un potop apocaliptic să distrugă lumea. Este pentru prima dată când întreaga poveste este adusă pe marele ecran într-o ecranizare spectaculoasă, invitând publicul de toate vârstele să vadă acele evenimente prin ochii și emoțiile lui Noe, și să-i însoțească familia în teama, credința, distrugerea și trimuful, greutățile și speranțele acelei experiențe extraordinare.

 

 

 

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

El ángel exterminador, Jesus of Nazareth, Evan Almighty, The Passion of the Christ, Exodus: Gods and Kings, San Pietro, Noah

Alte știri din cinema

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Tot ce ştim despre Alien: Romulus

Noul film din franciza Alien se lansează la jumătatea lunii august

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 6 aprilie 2018 16:16
Iar Mel Gibson?
ayunda98 pe 3 mai 2018 11:19
Am gasit cel mai bun sistus cu calitate HD. iar oamenii sunt foarte pasionați de filmul său Uita-te aici cât mai mult posibil. în jaminanda nu va pierde cu un film care calitatea HD. Acesta este locul meu preferat pe care l-am văzut în HD >>> WWW.MOVIES24FREE.NET

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells