Șapte filme despre Iisus

de Gloria Sauciuc în 15 Apr 2017
Jesus of Nazareth/Iisus din Nazaret (Franco Zeffirelli, 1977) se difuzează pe micul ecran sâmbătă, la Antena 1

Sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 16:30, Antena 1 a programat mini-seria Jesus of Nazareth/Iisus din Nazareth (1977) în regia lui Franco Zeffirelli, cu Robert Powell în rolul titular, filmul fiind o constantă în grila de Paşte a posturilor TV, an de an. Asta pentru că este cel mai popular şi cunoscut film despre viaţa şi suferinţele lui Iisus Hristos (am aruncat o privire pe pagina mini-seriei Iisus din Nazareth/Jesus of Nazareth de pe Cinemagia.ro şi, din cei peste 110 de comentatori, aproximativ 100 au dat producţiei din 1977 10 stele. Ne dăm seama astfel că filmul lui Franco Zeffirelli este cel mai iubit dintre cele ce explorează viaţa Mântuitorului). Este producţia pe care an de an o revedem cu aceeaşi emoţie de Paşte.

Figura lui Robert Powell se apropie cel mai mult de reprezentarea iconografică a lui Iisus şi poate acesta este primul lucru care ne apropie atât de mult de Jesus of Nazareth al lui Zeffirelli. Hristos cu ochii larg deschişi ai lui Robert Powell e o prezenţă eterică, spiritualizată, uşor ruptă de realitate, transmiţând pace, bunătate, iertare.

Iată cele mai bune filme despre viaţa lui Iisus.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Jesus of Nazareth, The Greatest Story Ever Told, The Messiah, Il Vangelo secondo Matteo, The Last Temptation of Christ, King of Kings, The Passion of the Christ

Alte știri din cinema

Din Blade Runner 2049, în sequel-ul lui The Girl With the Dragon Tattoo

Actriţa Sylvia Hoeks va fi fi sora geamănă a lui Lisbeth Salander în The Girl in the Spider’s Web

Tom Hardy versus Scott Eastwood. Cine va fi noul Wolverine?

Hugh Jackman şi-a luat rămas bun de la celebrul personaj - se caută înlocuitorul potrivit

Recrearea lui Rachel din Blade Runner, ultima generaţie de efecte speciale de la Hollywood

Atenţie, articolul conţine un spoiler major

Kit Harington a plâns după ce a citit scenariul ultimului episod din Urzeala Tronurilor

Harington va filma ultimele scene în Belfast, Irland de Nord, cerându-i-se discreție din partea producătorilor

Părerea ta

Spune-ţi părerea
into_the_labyrinth pe 15 aprilie 2017 20:08
Îţi trebuie nu talent, ci geniu pentru a face un film credibil şi profund despre viaţa lui Iisus - şi iată că unii, nu foarte mulţi, au reuşit. Da, mă număr printre cei 100 care au acordat filmului lui Zeffirelli nota maximă. Coincidenţa face că tocmai acum am revizionat acest film. Pe pagina mea am scris că ”Nici nu ştii ce să admiri mai întâi: interpretarea desăvârşită a lui Robert Powell (şi nu numai a lui), punerea în scenă epică, de o calitate extraordinară, a lui Zeffirelli, modul în care prin dialoguri ne este redată esenţa pildelor biblice şi a existenţei lui Iisus, realizatorii filmului neoprindu-se niciun moment asupra părţilor (prea) dogmatice sau nesemnificative, sau atmosfera uneori ireală, celestă care se degajă din această peliculă unică?”, argumentând de ce consider filmul o capodoperă.
spartacus pe 15 aprilie 2017 20:13
Filmul lui Zeffirelli cu Robert Powell in rolul lui Iisus este de departe cel mai reușit dintre toate filmele pe acest subiect și mă îndoiesc că va mai fi făcut vreun film care să se compare cu el. Nu degeaba acest film este reluat anual in preajma Paștelui în mai multe țări din lume...
Theodor2011 pe 16 aprilie 2017 07:39
Jesus of Nazareth/Iisus din Nazaret (Franco Zeffirelli, 1977) (primul loc, clar) si Patimile lui Hristos by Mel Gibson, mi se par (din punctul meu de vedere) cele mai bune ecranizari despre viata MANTUITORULUI. (Jesus of Nazareth 1977, este mai complet)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback