Şapte eroine cu puteri letale

de Cristina Grigore în 27 Iul 2014
Nu sunt supereroine, dar sunt posesoarele unor abilităţi de neegalat...

Personajele feminine puternice sunt un segment slab reprezentat în producţiile cinematografice; spiritul macho domină lumea eroilor de acţiune fie că e vorba de poveşti SF, adaptări ale benzilor desenate, poveşti fantasy ori ancorate în realitate… Ici, colo, mai apare câte o figură memorabilă, negarnisită cu puteri extraordinare, de tipul lui Ripley sau Alice.

Unul dintre puţinii regizori interesaţi să ofere publicului o astfel de eroină este Luc Besson. Odată cu La Femme Nikita, cineastul şi-a punctat cariera cu  o serie remarcabilă de producţii în care protagonistele sunt altceva decât ,,prinţese la ananghie”, obiecte sexuale ori un sprijin de nădejde al eroului principal. Besson o aduce de această dată pe marile ecrane pe Lucy, o femeie ce dobândeşte puteri supranaturale, ce pot fi în aceeaşi măsură letale, utile, fascinante… Sa aflăm mai multe despre Lucy, dar şi despre alte protagoniste remarcabile prin abilităţile lor, fără să apelăm însă la ofertantul arsenal al supereroilor.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Lucy, Scarlett Johansson, Resident Evil, Milla Jovovich, Æon Flux, Underworld, Carrie, Sissy Spacek, The Matrix, Alien, actor

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 28 iulie 2014 09:05
Cred ca ar fi meritat mentionata si Sarah Connor.
xerses pe 1 august 2014 19:23
Nu sunt atat de spectaculoase aceste abilitati....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells