Șapte atuuri ale versiunii lui Zack Snyder a Justice League

de Marina Florea în 20 Mar 2021
Lupta din punctul culminant a ieşit mult mai interesantă acum

Începând de joi, 18 martie, filmul original HBO Max Zack Snyder's Justice League, produs de Warner Bros. Pictures și DC, poate fi urmărit în premieră și în exclusivitate pe HBO GO.

Deşi versiunea are patru ore, asta nu îl face mai obositor decât unul dintre filmele Avengers mai ample, iar proporţia 4:3 a ecranului cere spectatorului numai câteva minute de adaptare, per ansamblu câteva lucruri sărind în ochi ca fiind nişte remedieri bine ţintite faţă de varianta iniţială. Iată mai jos care sunt acestea, via Forbes. Atenţie spoilere.

Motivat de sacrificiul suprem al lui Superman (Henry Cavill), Bruce Wayne cere ajutorul noii sale aliate, Diana Prince (Gal Gadot), și, împreună, adună o echipă care poate apăra lumea de o amenințare catastrofică. Această misiune se dovedește mult mai dificilă decât și-ar fi închipuit Bruce, pentru că fiecare dintre recruți are proprii demoni de învins înainte de a-și uni forțele pentru a forma o ligă de supereroi nemaiîntâlnită. Batman (Affleck), Wonder Woman (Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) și The Flash (Ezra Miller) încep lupta împotriva lui Steppenwolf, DeSaad și Darkseid.

Se pare că Zack Snyder a dorit să-şi ia filmul înapoi, iar Warner Bros i-a anunţat pe abonaţii HBO, şi iată rezultatul final - poate mult mai bun decât am anticipat, scrie Forbes

Imaginea şi motivaţiile lui Steppenwolf - Înainte de versiunea lui Zack Snyder, Steppenwolf era probabil unul dintre cei mai slab realizaţi eroi negativi de pe marele ecran. Acum? Noul său look este unul terifiant, iar câteva scene extinse justifică motivele pentru acţiunile sale: o tentativă de a recâştiga bunăvoinţa lui Darkseid prin gestul de a-i oferi Pământul, dar şi Ecuaţia Împotriva Vieţii. Personajul său a fost unul dintre principalii beneficiari ai versiunii lui Snyder.

Cyborg - parte a unui fir narativ comun cu alte filme - Cyborg (Ray Fisher) chiar străluceşte în această versiune, având mult mai multe lucruri de făcut, şi însăşi esenţa filmului are de-a face cu personajul lui. Fisher a avut motive să obţină propriu său film după acest rol, şi e regretabil cum l-a tratat DC. Asta este, se pare, răzbunarea lui.

Reîntoarcerea lui Superman - De data aceasta, se pare că s-a investit suficient timp şi muncă pentru readucerea personajului la viaţă. Cavill a fost excelent, şi e uşor de înţeles de ce toată lumea vrea să îl vadă în rol. De asemenea: nu mai apare gura aceea oribilă computer-generated.

Coloana sonoră - Trecerea de la Danny Elfman la Junkie XL este extrem de uşor de observat, în condiţiile în care filmul a revenit la Junkie XL după ce Joss Whedon optase pentru Danny Elfman. Folosirea temelor a fost foarte bine aleasă, cu multe trimiteri la Superman de data aceasta.

Finalul - Lupta din punctul culminant a ieşit mult mai interesantă acum, cu Barry Allen nevoit să dea timpul înapoi pentru a salva întreaga echipă şi pentru a-l înfrânge pe Steppenwolf şi pe Darkseid. O secvenţă atrăgătoare, care implică scena întoarcerii în timp cu ajutorul matricii (motherbox).

Plasarea clară a sequel-ului - Adăugarea lui Darkseid şi ideea că Pământul este acea planetă pe care o caută pentru Ecuaţia împotriva Vieţii a fost un context reuşit pentru un posibil sequel care... s-ar putea să nu mai existe, dar cel puţin a fost un final mult mai bine realizat decât originalul. Deşi Darkseid nu ar fi trebuit să fie niciodată parte din film.

Tonul general - Filmul iniţial a fost marcat foarte clar de două viziuni regizorale net diferite la comanda Warner Bros, în încercarea de a face lucrurile mult mai "a la MCU". Versiunea este mult mai apropiată de stilul lui Snyder şi pare un întreg coerent. Mai există încă umor, însă filmul e marcat de o anumită seriozitate de la un cap la altul, cam în maniera lui Man of Steel sau Watchmen.

Exploreaza subiecte similare:

Zack Snyder's Justice League

Alte știri din cinema

Lucy Liu se alătură lui Helen Mirren în continuarea la Shazam!

Zachary Levi reia rolul său de erou DC

Iată ce parteneră va avea Harrison Ford în cel de-al cincilea film din seria Indiana Jones!

Phoebe Waller-Bridge joacă în Indiana Jones 5 în rolul principal, alături de Harrison Ford

Sony Pictures și-a ales platforma de streaming pentru filmele sale, inclusiv Venom și Spider-Man

Acordul dă, de asemenea, streamer-ului prima șansă de a difuza filme din arhiva Sony

Pe viaţă/For Life: schimbă lumea în bine, de oriunde eşti

Fantastica poveste a condamnatului pe viaţă devenit avocat, pe AXN

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danny987 pe 21 martie 2021 12:56
foarte buna versiunea lui Snyder
ishmael pe 21 martie 2021 14:43
excelenta versiunea, daca mai-marii WB ar fi avut incredere mai multa ar fi obtinut incasari mult mai mari, poate comparabile cu un Avenger. ma bucur ca intr-un final am putut sa vad si aceasta versiune; nici nu simti cand trec 4 ore, atat de captivant mi s-a parut

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells