Șapte aspecte prin care Quicksilver din The Avengers: Age of Ultron se va diferenția de Quicksilver din X-Men

de Gloria Sauciuc în 8 Feb 2015
Quicksilver poate fi văzut în Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron, film ce intră în cinematografele noastre pe 1 mai, după ce o altă variantă a sa a apărut în X-Men: Days of Future Past

Quicksilver este unul dintre acele puţine personaje care îşi face apariţia în  două serii cinematografice diferite. Ţinând cont că el apare atât în benzile desenate X-Men cât şi în seria Avengers, atât Marvel cât şi 20th Century Fox sunt autorizate să producă filme despre acest personaj: astfel, două variante diferite ale lui Quicksilver vor apărea, cam în acelaşi moment, pe marele ecran. Unul dintre ei, în varianta 20th Century Fox, este jucat de către Evan Peters. Celălalt, în varianta Marvel Cinematic Univers, este jucat de Aaron Taylor-Johnson.

Am putea fi tentaţi să credem că unul din personaje este copia la indigo a celuilalt, însă cu nimic nu ne-am înşela mai tare. Există diferenţe fundamentale între cele două adaptări, chiar dacă prezintă, ambele, acelaşi personaj. Publicația Mashable trece în revistă șapte diferențe majore.

Relaţia lor cu Scarlet Witch

În X-Men:Days of Future Past, mulţi spectatori au crezut că fetiţa pe care Quicksilver o ţine de mână e sora lui mai mica, Polaris, dar era aceea care va deveni Scarlet Witch în universul X-Men. În schimb, în universul Marvel, Elizabeth Olsen pare să fie într-adevăr o soră geamănă pentru Quicksilver, apropiată în toate privinţele, el fiind la rândul lui extrem de protectiv cu ea. Cei doi fac într-adevăr un duet, şi ţinând cont că Olsen şi Taylor-Johnson au semnat pentru mai multe filme, este probabil ca cei doi să tot reapară în universul Marvel.

Ţara de origine

Deşi pare o diferenţă minoră comparativ cu discrepanţele mai mari de ordin emoţional şi fizic între cei doi Quicksilver, fiecare dintre cele două variante ale personajului prezintă o deosebire demnă de luat în seamă: în X-Men:Days of Future Past, Quicksilver locuieşte în Statele Unite, şi pare să fie american get-beget, cu excepţia unui scurt comentariu cum că ar putea fi el însuşi fiul natural al lui Magneto (ceea ce l-ar face să fie, în parte, polonez).  În schimb, în The Avengers:Age of Ultron, atât Quicksilver cât şi sora sa vin dintr-o ţară est-europeană fictivă, numită Transia.

Partea de care luptă fiecare

Ca şi Quicksilver al lui Evan Peters, Quicksilver al lui Aaron Taylor va lupta, în cele din urmă, pentru forţele binelui, dar se pare că drumul până acolo va fi unul lung şi anevoios. Quicksilver nu este greu de convins să îi ajute pe prietenii săi mutanţi, deşi se pare că aceştia la rândul lor i-au gâdilat orgoliul dându-i şansa să intre în cea mai sigură clădire din lume. În filmul lui Joss Wheodon, Quicksilver nu va lupta  alături de eroii Pământului încă de la începutul filmului: va fi în tabăra lui Ultron, pentru a lupta împotriva lui Tony Stark, pe care îl crede vinovat de moartea părinţilor lui.

Personalitatea fiecăruia

Ca şi Quicksilver al lui Evan Peters, şi Quicksilver al lui Aaron Taylor Johnson pare să aibă o personalitate cu trăsături distincte: pentru că, într-adevăr, Quicksilver din Avengers dă dovadă de multă distincţie: după ce şi-a pierdut părinţii, rămânând cu sora sa, Pietro Maximoff este un simbol al frustrării şi al mâniei. În schimb, Quicksilver din X-Men este mult mai degajat şi mai bon-viveur. Înafară de obiceiul său de a fura cam orice, nu a făcut niciodată rău cu adevărat. Nu că nu ar avea propriile lui probleme, dar acestea nu sunt nici pe departe atât de grave precum ale celuilalt Quicksilver. De fapt, încă de la începutul filmului, personajul lui este mai degrabă o sursă de amuzament, în special în secvenţa slow-motion de la Pentagon. Totuşi, cei doi au o trăsătură comună: viteza îi face pe ambii la fel de nerăbdători.

Costumele

Fiind important ca ambele studiouri să stabilească un look diferit pentru fiecare ipostază a lui Quicksilver, fiecare s-a îmbrăcat altfel: X-Men:Days of Future Past îl are pe Peter Maximoff într-o haină argintiu-lucioasă, o centură în stilul anilor '70 şi cu ochelari de protecţie (costumul, în sine, a fost mai degrabă criticat). În schimb, Quicksilver din Age of Ultron pare mult mai discret: culorile sunt aceleaşi cu cele din benzile desenate, poartă o cămaşă şi jeanşi, şi nu are acelaşi glamour ca şi colegul din X-Men.

Viteza

Este cu siguranţă caracteristica lui Quicksilver, însă cele două personaje vor fi prezentate diferit. În X-Men Days of Future Past a fost efectul obişnuit de suierat, pe care îl vedem şi în alte filme cu supereroi, ca şi la Callisto din X-Men: The Last Stand. În Age of Ultron, în schimb, Quicksilver este văzut alergând: o face, însă, foarte repede, lăsând în urmă o ceaţă albăstruie, care îl înconjură în timp ce aleargă: diferenţele ţin de gusturi, şi nu putem şti cine este, de fapt, mai rapid.

Numai unul dintre ei este mutant

Principala diferenţă între cele două variante ale personajului este dată de faptul că studiourile Fox deţin drepturile asupra oricărui personaj Marvel Comics definit drept "mutant". Aşadar, Marvel Studios nu mai au voie să vorbească despre Quicksilver ca despre un mutant în contextul Marvel Cinematic Universe. Asta poate explica de ce Quicksilver din X- Men s-a născut cu viteza ieşită din comun, în timp ce Quicksilver din Avengers şi-a obţinut puterile într-un chip misterios. Unii susţin că aceştia ar fi anomalii genetice ale universului Marvel Comics, deşi Kevin Feige, producătorul The Avengers, susţine că cei doi,  Quicksilver  si  Scarlet Witch, nu au legătură cu categoria de personaje Inhumans. Peste trei luni, vom afla adevărul.

Exploreaza subiecte similare:

Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, X-Men: Days of Future Past, The Avengers: Age of Ultron

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Kai pe 9 februarie 2015 13:02
Bun articol insa exista o greseala majora. In Days of Future Past,il vedem pe Quicksilver tinand de mana o fetita care se presupune ca ar fi sora lui.
Este sora lui,insa nu este Wanda ! Wanda este sora geamana iar fetita care apare in film este mult mai tanara decat Pietro. Stim insa ca Pietro mai are o sora,mai mica,tot fiica lui Magneto , pe nume Polaris ! Pe aceeasi tema,daca citim comics-urile , ne vom da seama ca Wanda nu a crescut impreuna cu Pietro, ci a fost trimisa intr-un centru pentru copii cu probleme,ca urmare a instabilitatii ei mentale si a puterilor foarte mari !
Ar trebui modificat si corectat putin articolul !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells