Săptămâna Filmului Românesc la Nisa

15 Apr 2009
Săptămâna Filmului Românesc la Nisa

Săptămâna Anuală a Filmului Românesc la Nisa, eveniment ajuns la a doua ediţie, se va desfăşura între 20-26 aprilie, la cinematograful Mercury din cunoscuta localitate franceză.

Filmele realizate de studenţi vor fi reprezentate de Bătăi de inimă, Radu+Ana, 4 aşi, Mecano, Muzică de cameră şi participantul de anul acesta la Berlin, Bric-Brac, în regia lui Gabriel Achim. La categoria de scurtmetraje, proiecţiile vor cuprinde Elevator al lui George Dorobanţu, La drumul mare, regizat de Gabriel Sârbu, Plictis şi inspiraţie de Igor Cobileanski şi Faţa galbenă care râde, în regia lui Constantin Popescu.

Cobileanski va mai prezenta o producţie în avanpremieră, de această dată lungmetraj, Tache, alături de Nunta mută, peliculă a lui Horaţiu Mălăele, Cocoşul decapitat, regizat de Radu Gabrea, Pescuit sportiv, al lui Adrian Sitaru şi Damen Tango, în regia lui Dinu Tănase.

Evenimentul este organizat de Consulatul Onorific al României la Nisa în colaborare cu Institutul Cultural Român, Consiliul General al Alpilor Maritimi, Centrul Naţional al Cinematografiei, Uniunea Producătorilor Independenţi de Film din România şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gaghe pe 15 aprilie 2009 00:36
ce lungi sunt scurt-metrajele in zilele noastre, elevator are o ora si ceva.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells