Săptămâna 6-12 august

de Ştefan Dobroiu în 6 Aug 2010
Săptămâna 6-12 august

Lasă realismul acasă când te duci la Salt, pentru că şi echipa acestui action plin de andrenalină a făcut la fel: doar în Inception s-au mai încălcat (recent) atât de multe legi ale fizicii, dar măcar acolo (aproape) totul avea sens. Oricât de corijenţi la fizică şi alte ştiinţe ar fi oamenii din spatele lui Salt, Angelina Jolie face toţi banii şi reuşeşte cumva să te atragă în povestea agentei CIA "deconspirate" drept cârtiţă KGB de un dezertor rus. Cu toţi colegii pe urmele ei, agenta trebuie să dejoace şi planurile unei mega-echipe de spioni infiltraţi, sărind de pe autostrăzi, clădiri, în puţuri de lifturi şi aşa mai departe, ca un Spider-Man feminin. Partea bună este că filmul are suficientă energie pentru a te ţine lipit pe scaun timp de 100 de minute, cu condiţia să nu te mai gândeşti la el o dată ce ai ieşit din sala de cinema.

Să zicem că The Last Airbender nu a fost foarte bine (e un eufemism) primit de critica americană, iar M. Night Shyamalan nu prea a reuşit să încânte de la Al şaselea simţ încoace, prin urmare ultima lui aventură cinematografică nu vine cu foarte multe garanţii. Dar cert este că sursa de inspiraţie a lui The Last Airbender, ca şi mitologia din jurul celor patru ţări, fiecare guvernată de un element, din serialul animat cu (aproape) acelaşi nume cu greu putea fi mai interesantă. Poate că filmul nu este extraordinar, dar cu siguranţă are măcar câteva cadre spectaculoase şi secvenţe de luptă pline de manipulări ale celor patru elemente.

Vom avea ocazia să-l vedem pe Dev Patel (Slumdog Millionaire) într-un rol negativ, cel al prinţului Zuko, moştenitorul Ţării Focului, care trebuie să-l prindă pe Aang, ultimul războinic în stare să controleze toate cele patru elemente. Rolul lui Aang (cu toată săgeata lui ultra-caraghioasă - parcă zice "aterizaţi aici!") este de maximă importanţă în chimia dintre cele patru ţări, el fiind singurul în stare să le echilibreze forţele şi să alunge ameninţarea războiului.

În sfârşit, Michael Madsen, unul dintre cei mai respectaţi actori de film indepenent american şi prezenţă frecventă în filmele lui Quentin Tarantino, vine în Cine trage la urmă, un thriller "de cameră". Şapte oameni iau masa într-un local părăginit din mijlocul pustietăţii americane. Când la radio se transmite ştirea asasinării unei întregi familii într-o casă din apropiere, toţi îl bănuiesc pe proaspătul sosit Doe. O confruntare sângeroasă are loc, iar cei şapte devin ostaticii lui Doe, care le va decide în curând soarta. Tensiunea face să iasă la iveală fel de fel de secrete, iar protagoniştii îşi dau seama că printre ei s-ar putea ascunde cineva şi mai periculos decât Doe.

Tu la ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mirel pe 8 august 2010 23:01
suna bine ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells