Saptamana 20-26 Aprilie

20 Apr 2007
Saptamana 20-26 Aprilie

Ca sa incepem cu ultimele noutati: cine nu a vazut pana acum lista filmelor selectionate la Cannes-ul de anul acesta, o poate vedea aici cu mentiunea ca ne-am bucurat sa-l vedem pe Cristian Mungiu in selectia oficiala (alaturi de nume grele), unde este prezent al sau ‘4 luni, 3 saptamani si 2 zile’.

Pana la Cannes insa, B-Est-ul se apropie de sfarsit - sfarsit doldora de titluri imbietoare, precum Bobby-ul lui Emilio Estevez sau Invisible Waves al lui Pen-Ek Ratanaruang - si avem in plus si patru premiere, toate americane, ticsite cu vedete, numai bune de trimis la cinematograf, sa mai uite omul de talmes-balmesul din politica.

Daca tot am avut-o pe coperta in ultimul numar, inseamna ca ne place Halle Berry si ce mod mai bun de a ne demonstra afinitatea pentru celebra actrita decat a incepe cu Perfect Stranger, drama/thriller regizat de James Foley, care in afara de un Fear (cu Mark Whalberg si Reese Witherspoon) si un Confidence (cu Rachel Weisz, Edward Burns si un Dustin Hoffman, sef de mafie, mestecand guma) a facut si Glengarry Glen Ross, deci Mamet. Cu Bruce Willis si el pe afis, Perfect Stranger ne spune despre Rowena, o jurnalista care incepe sa faca sapaturi in jurul mortii unui prieten, ancheta care o va conduce in universul intalnirilor online si, incet-incet, intr-un ‘joc de soarece si pisica’, cum ar zice anumite reclame de la TV.

 Cu atatea animatii deloc lipsite de animale personaje principale, admit ca am suspectat un titlu gen ‘Wild Hogs’ ca facand parte din categoria sus-amintita. Numai ca am ‘dat-o-n bara’, cum se zice, deoarece productia regizata de Walt Becker (vinovat de Van Wilder, rampa de lansare pentru Ryan Reynolds) e pe cat de live-action poate fi un film. Ba mai are si o distributie de captat atentia cu: Tim Allen, John Travolta, Martin Lawrence, William H. Macy, Ray Liotta si (am lasat-o la urma ca sa-i subliniez prezenta) Marisa Tomei. Iar subiectul suna cam asa: patru prieteni, trecuti de prima tinerete, dorind sa scape de vietile lor monotone, se decid sa o taie din Cincinnati pana la Pacific. Pe motociclete. Totul mergand frumos pana cand are loc intalnirea, dintr-un bar din New Mexico, cu o banda de motociclisti suparati, ‘Del Fuegos’, care le fura unul din motoare, treaba ce se continua, evident, cu un plan al baietilor de a recupera bunul sustras.

 Mergand mai departe, avem, de la Stephen Hopkins (cel cu The Life and Death of Peter Sellers si Lost in Space), un horror, The Reaping, cu Hilary Swank, Stephen Rea si AnnaSophia Robb (al carei Bridge to Terabithia se amana pe ecranele noastre). Cu credinta zdruncinata de o tragedie dupa care cu greu si-a revenit, Katherine Winter, o specialista in fenomene paranormale ajunge intr-un mic oras, Haven, pentru a investiga aparitia unor fenomene stranii. In Haven locuitorii au fost ingroziti de nori de lacuste si alte incidente inspaimantatoare, iar Katherine este sigura ca ciudatele intamplari au cauze cat se poate de lumesti, desi toate dovezile pe care le strange in cercetarea ei duc catre o alta interpretare.

Dupa patru filme de studio, sa vedem si unul independent, Ellie Parker, filmul lui Scott Coffey (dezvoltat dupa scurt-metrajul cu acelasi nume din 2001) cu Naomi Watts in rolul principal, despre o tanara actrita care incearca sa dea lovitura la Hollywood. A se vedea in special pentru placerea de a o urmari pe Watts improvizand si, eventual, pentru cateva scurte aparitii ale lui Chevy Chase.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 17 aprilie 2010 11:52
Wild Hogs a fost un film care te tine in fata ecranului, mi-a placut

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells