Săptămâna 19-25 martie 2010

de Ştefan Dobroiu în 19 Mar 2010
Săptămâna 19-25 martie 2010

Pune-ţi ochelarii pe nas, că încep antrenamentele 3D cu dragoni! Atenţie la flăcări, la colţi şi la aripile terminate cu spini pentru că sigur nu o să ai parte de o călătorie lină. Într-un fel de reinventare (cu dragoni şi fără tigri) a lui Kung Fu Panda, Cum să îţi dresezi dragonul te poartă în lumea vikingilor, unde ai de-a face cu simpaticul Hiccup (Jay Baruchel), cel mai ne-viking dintre semenii săi. Spre marea supărare a tatălui său, Stoic cel Vast (Gerard Butler), Hiccup e mai preocupat de natură şi invenţii decât de ghioage, scuturi şi catapulte, prin urmare complet inutil în marea luptă a vikingilor cu multitudinea de inamici înaripaţi, dragonii. Cu umor şi o mulţime de aventuri, How to Train Your Dragon îţi arată că nu e deloc rău să fii diferit de ceilalţi şi că întotdeauna există şi un alt mod de a privi lucrurile. Un film clar pentru întreaga familie, chiar dacă aventura lui Hiccup a primit inexplicabilul rating de "numai cu acordul părinţilor pentru copiii sub 12 ani".

Cop Out/Poliţai în misiune este o comedie cu poliţişti datorită căreia ai toate şansele să te îneci de râs, fără să fii în pericol ca scenele de acţiune să-ţi ridice prea mult pulsul. Bruce Willis şi Tracy Morgan sunt doi detectivi săriţi de pe fix a căror principală misiune este să recupereze un valoros cartonaş de baseball. Printre câteva gloanţe cam rătăcite, cei doi sunt mai preocupaţi de poante şi înţepături, iar întâlnirile lor cu infractorii şi certurile cu soţiile, colegii şi ei înşişi fac toţi banii în această comedie semnată Kevin Smith. De văzut în grup cât mai mare, click aici pentru o cronică.

Trei nominalizări la Oscar sunt o bună recomandare pentru An Education/O lecţie de viaţă, iar interpretarea britanicei Carey Mulligan, de care probabil nu ai auzit până lunile trecute, e de ţinut minte. Fără a revoluţiona în vreun fel genul dramei de familie, filmul danezei Lone Scherfig este suficient de subtil pentru a atrage cu toată inima în povestea de viaţă a tinerei Jenny, o fată de 16 ani care începe o relaţie cu un bărbat mult mai mare în Londra anilor '60. Insipidei existenţe a lui Jenny, ale cărei zile sunt împărţite între cursuri, lecţii şi exerciţii de latină şi violoncel, misteriosul David (Peter Sarsaard) îi aduce savoare, cu ieşiri în restaurante şic, elegante petreceri, concerte de jazz şi excursii la Paris. Bineînţeles, simţi repede că sfaturile profesoarelor lui Jenny ar trebui luate în serios şi că nu se va alege nimic bun din relaţia cu David, dar previzibilul filmului nu-ţi strică absolut emoţia resimţită în faţa problemelor eroinei. Pentru o cronică, click aici.

Cât despre Nowhere Boy, acesta încearcă să ne introducă în zorii formaţiei Beatles. Aaron Johnson este John Lennon, iar regizorul Sam Taylor Wood acoperă în filmul său anii de adolescenţi ai genialului compozitor şi cântăreţ, precum şi prima sa întâlnire cu viitorul coleg de trupă Paul McCartney. Un film perfect pentru fanii formaţiei Beatles şi pentru amatorii de biopicuri.

Care dintre filme îţi face cel mai mult cu ochiul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bogdann13 pe 19 martie 2010 18:58
Tocmai am venit de la Cum să îţi dresezi dragonul, recomand tuturor, a fost super tare, entartaining, iar efectele au fost foarte bune, mai ales cand zburau cu dragonii, merita !!
andrea butnaru pe 22 martie 2010 18:55
vreau si eu bilete la dragon e super tare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
darky88 pe 23 martie 2010 11:38
de-abia astept sa-l vad maine :D imi place foarte mult :X
relu85 pe 25 martie 2010 21:53
frumos
hagiandrei pe 27 martie 2010 16:01
Grozav
roxanagiorgiana21 pe 29 martie 2010 02:46
f fain!!!merita vazut
:D

razvan pe 30 aprilie 2010 19:21
cum il vaaad??????????????????????????????????????? (filmul)
bogdan0125 pe 6 mai 2010 11:09
How to Train your Dragon a fost foarte bun, dar nu inteleg de ce l-au dublat. Era mult mai bine daca il lasat nedublat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells